Denne dagen har jeg gledet meg til lenge!
Ikke fordi det er 19.mai og hovedsesongen er vel og vakkert overstått, men fordi jeg begynner på en helt ny bunad! Gammel Valdresbunad ble utarbeidet av Aksel Waldemar og Anna Johannessen i samarbeid med Hulda Garborg i1914. Denne bunaden er en av de første av bunadmodellen med ullbroderi på ullstoff, og kan vel sies å ha inspirert mange andre dalfører ( eller bunadentusiaster) til å gå for en lignende modell.
Jeg har hatt broderiplansjen hengende på veggen en ukes tid, for å tenke ut hvordan jeg skal legge opp arbeidet. Planen er å brodere alt det grønne på stakkedelene først, og så ta de andre fargene.
Det er mest effektivt å sy seg ferdig med en og en farge, og her er det atskilte fargefelt og dermed lett å fylle på med farge. Spørsmålet er imidlertid hvor tålmodig jeg er...Det er tre felt på hver stakkedel og sannsynligheten er stor for at jeg i løpet av uka faller for fristelsen til å sy en rapport helt ferdig, bare fordi jeg har lyst til det.
Morsomt er det iallefall, kontursting og plattsøm og ikke noe som skal telles. Perfekt i kombinasjon med lydbøker.
Det høres helt ideelt ut å kombinere lydbok med jobb!
SvarSlettHva lytter du til?
Med tanke på at 17.mai er overstått og bunaden skal inni skapet igjen - er det lov å sende bunaden på renseri?
SvarSlettHei Magnhild, det spørs vel hvor du bor, men her i mitt distrikt, nærmere bestemt min nabokommune Ski, er det en husflidsbutikk som tilbyr spesialrens for bunader, det koster kr 700,-. De tilbyr skjortevask også, men det ville jeg vel ha gjort om igjen før 17. mai for å få en profft strøket linskjorte, hvis jeg ville spandere penger på det, med mindre jeg hadde hatt en veldig fin silkeskjorte med silkebroderier og vanskelige flekker, da. Kanskje det finnes tilsvarende der du bor? Vennlig hilsen Astrid
SvarSlett