tirsdag 2. november 2010

Om forventning


Samtale ved frokostbordet:
Fruen: Tenk nå er det alt 1. november
Queenie: Ja, jeg håper du har begynt å tenke på kalender. Jeg tenker mye på kalender.
F: Men vennen, det er jo lenge til? Vi bruker vel den fra mormor i år også?
Q: Bare den? Alle jeg kjenner har minst to.
F: Jaha. Da tror jeg at jeg spør de andre mammaene om det stemmer
Q: Du trenger jo ikke bruke tid på det da. Du kan bruke tid på å lage en ordentlig kalender. Ikke en sånn som den med de derre papirbildene inni. Den du trodde jeg skulle bli så glad for, vet du.
F: Den ja. Nei, jeg skal aldri mer kjøpe kalender til deg i Firenze og tro det er stas.
Q: Du kan heller kjøpe en skikkelig en, en med leker i. Eller sjokolade. Bare ikke en sånn med papirbilder.

Sannelig, det sier vi dere - den ungen kan bli en ram politiker en vakker dag. Heldigvis har man et barn til, som stille og rolig leser nyhetene i Aftenposten og regner med at mor tar ansvar til alles tilfredshet...

Og bildet er fra i fjor, da var kalenderen klar flere timer før deadline. Vi satser på at det samme skjer i år.

7 kommentarer:

 1. Hjemmesydd kalender med Twist! Sånn var det da jeg var liten. ☺

  SvarSlett
 2. Herlig samtale og kalender :-)

  Vet du jeg har laget pakkekalender til guttungen hvert år. Nå er han 9 og jeg har planer om å fortelle ham, at det ikke blir noen i år. Vet ikke helt om det går. Må bestemme meg, tenker litt på en sånn opplevelseskalender.

  Ønsker deg en riktig fin dag. Turid

  SvarSlett
 3. Her hjemme tok vi en litt annen vri i fjor og den skal gjentas i år. Jentene mine har nå blitt 12 år og heldigvis begynner de å skjønne at ting koster. Sjokoladekalender på ukedager og en liten ting i helgene. De er så fornøyde.
  Synes egentlig det har tatt litt av dette.

  Håper du får en fin dag videre.
  Klem Berit

  SvarSlett
 4. ....Glemte en ting da.
  Egentlig skulle jeg ønske meg en julekalender også, det hadde vært stas!!!

  SvarSlett
 5. Jeg har veldig sansen for Queenies diskusjonstalent! Hun høres ut som en liten dame med karakter, og det liker jeg. Det er vel ikke så dumt å ha en som er litt mildere stemt i huset heller, for å oppveie det hele :)

  Det blir vårt første år med kalender, og jeg tenkte faktisk at jeg skulle sy en og lage en ordentlig pakkekalender. Jeg hadde alltid så lyst på det selv da jeg var liten. Husker at moren min laget pakkekalender til meg et par år og det var kjempestas, og at jeg alltid var skuffet over papirkalenderene med sjokolade. Ville så gjerne ha en ordentlig pakkekalender.

  Vi får se hva det blir. Hvis du har noen tips til oppskrifter på julekalender og strømper så tas det imot med takk :)

  SvarSlett
 6. Elisabeth: jeg er kalenderstreng, her er det same procedure as every year!
  Turid: Når han nå er vant til pakkekalender....Vi holder oss på en blandet linje, de røde hjertene erstattes av gaver/opplevelser. det fungerer brillefint, og er en ekstra spenning siden de ikke vet før om morgenen hva som skjuler seg i hjertet!
  Berit: Enig, noen bruker sinnsykt mye penger på kalendergaver. Vi har også småsjokolader i uka, og så litt mer i helgene. Det er jo heller ikke meningen i å gi dem sukkersjokk en hel måned.
  Mamma&mer: kalender er hyggelig, både for foreldre og barn. Hva tips angår så kan jeg vel bare si at gjør det enkelt nå, det er ikke lenge til 1.desember...Julestrømper sydde jeg for noen år siden, de dukker snart opp igjen her. ( jeg brukte en gammel raggsokk og tegnet rundt til jeg syntes fasongen så lovende ut)

  SvarSlett
 7. Mamma&mer: Queenie er morsom å ha i hus:) I likhet med Woody. Siden stillest vann har dypest grunn venter vi i spenning på at han skal ankomme tenårene...det kan bli spennende/utfordrende.

  SvarSlett