torsdag 20. desember 2012

om bakgrunn

I ferden rundt i bloggverdenen har man observert at det finnes en del blogger med atskillig mer spenstig design enn ens eget. Og dere vet, da kan man kjenne misunnelsen rive og slite...
For det andre har, det vil man gjerne ha selv også.
Men hvordan få en kul bakgrunn?
Omsider skjønte Fruen at første steg på veien ikke er å sitte her og gro grønske av misunnelse, men å  å spørre husets tenåring. Ikke fordi han blogger, men fordi han har en mer avslappet holdning til muligheten for at hele bloggen skal forsvinne ved første forsøk på å endre design.
Vi fant ganske riktig uante mengder bakgrunnsbilder. Vi fant også uante mengder bakgrunnsbilder som æh, de ække helt deg mamma.
Så vi endte med et fagert bilde av syntetiske bånd på rull. Det fikk holde, mente den førstefødte.
Fruen er ikke helt sikker. Burde man valgt en mer bunadaktig vinkling? En ensfarget bakgrunn? Små blomster?
Eller skal man stupe tilbake til den trauste og trygge?

Hva synes du? Ville du følt at Fru Storlien var mer lesverdig med en flottesen bakgrunn? Eller er det ikke så viktig?

23 kommentarer:

 1. Hei. Et lite sinnspill til fruer som leter etter bakgrunnen sin. Jeg tenker det hadde vært fint med noe mer bunadsaktig ja. Men det aller aller viktigste er at headeren din og bildene du legger som bakgrunn harmonerer med hverandre. Det gjør de ikke nå. Nå får de rene hvite og de skarpe fargene, headeren din til å virke grå og slapp i kontrasten. De henger ikke helt sammen nå. Headeren er også litt sart i utrykket og blir litt kverka av de litt mer monumentale båndene på siden. Så kanskje finne noe som henger litt bedre sammen? Så kanskje teste noe litt småblomstrete også.. og du kan jo være så klin gærn at du skifter header også! Lykke til! Test ut og se hva du ender opp med.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk:-) jeg beholder nok headeren, men den er litt skitten i fargen så jeg vurderer å ta nye bilder for å få den mer hvit i bunnen. Den tok noen timer å brodere, så den får gjøre nytten en stund til.

   Slett
 2. Jeg tenkte at jeg skulle skrive at det ikke er så nøye for meg - for jeg leser deg uansett. Men jeg er helt enig med Mykstarts innvendinger - det du har nå henger ikke sammen. Velg bomull, lin og håndbroderi...

  SvarSlett
 3. Jeg er først og fremst opptatt av at det skal være lesevennlig. Noen slenger på så mange bilder og så mye dill at det blir vanskelig å lese. Men dette funka jo greit. Bortsett fra at jeg synes pastellfargene var litt missmatch med headeren din.

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha, jeg er ikke så superdillete, men litt fjas og stas vil jeg gjerne ha:-)

   Slett
 4. Ikkje så viktig - men skal du fyrst ha, så må det jo vere noko som passar betre enn syntetiske band. Eg har prøv meg med svartsaum på bloggen til husflidslaget vårt - men det har landa litt nedpå sida, ser eg. Skulle kanskje ha hanka inn ein tenåring, eg og :o)

  http://ardalhusflid.blogspot.no/

  SvarSlett
  Svar
  1. Det anbefales å skaffe en tenåring som synes blogging for mødre er fornuftig...Jeg ser at den lokale hjelper kunne vært mer engasjert:-9

   Slett
 5. Du kan jo lage bloggen så bred at den fyller hele sida. Da slipper du utfordringen med å finne noe som passer. Toppbildet bør du beholde synes jeg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Å nei, da blir man sittende og riste på hodet for å følge teksten. :-)

   Slett
  2. Enig med Elisbeth, det avhenger av hvor stor skjerm man har også. Noen ville nok slitt med lange linjer.

   Slett
 6. Liker limefargen. Den er fresh. Arvingen har god smak :-)

  SvarSlett
 7. Når headeren forsvinner er det friskt og bra. (selv om du burde ha gått for økologisk bomull...). Men spøk til alvor, innvendingene over er relevante. Du har en nydelig header, den bør du beholde og finne noe som ikke kræsjer med den.
  Ellers leser jeg deg uansett.
  Det viktigste for meg er innholdet - og at det ikke tar fire vottepar å laste ned pga reklame og slikt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Innholdet er og blir det viktigste. Men i jakten på flere lesere vurderer jeg å gjøre førsteinntrykket mer fengende. Slik at jeg kan pøse på med reklame etterhvert.

   Det siste var tull. Jeg er kjip og gammeldags og tviler på at det noensinne kommer reklame her.

   Slett
 8. aller kjæreste! Jeg bryr meg overhode ikke om hverken header eller bakgrunn, men det om vel neppe som noen overraskelse. Det som fasinerer meg, er at dette engasjerer så mange. Aldri har du vel fått så mange kommentarer på et innlegg.Jeg er personlig mer opptatt av innholdet, men er smertelig klar over at jeg også her er håpløst gammeldags. Skulle jeg etablert firma idag, hadde jeg kallt det "Anna Kronista"..... Gjør hva du vil, jeg vil lese deg uansett. Gledelig jul til deg og alle som også følger deg og den morsomme og kloke og opplysende bloggen din!

  SvarSlett
  Svar
  1. Oh, takk:-)
   Det er morsomt at dette engasjerer så mange. Jeg har fine og trofaste lesere, men jeg tror også at mange som sveiver innom ikke blir. Kanskje fordi bloggen virker litt kjeldeig ved første blikk?

   Slett
 9. La merke til bånda dine forrige gang jeg var innom:) Gjør som du vil, men tenk nå for all del ikke at du MÅ innføre masse dill og dall - det enkle er ofte det beste;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Litt dill! Antakelig er jegf sykt inspirert av all julepynt slik at jeg gjerne vil dynge på litt her også.

   Slett
 10. Jeg elsker den broderte headeren din, og føler nok som Mykstart. Men, jeg leser deg uansett. Du er lesverdig :-)

  SvarSlett
 11. Jeg elsker den broderte headeren din, og føler nok som Mykstart. Men, jeg leser deg uansett. Du er lesverdig :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Headeren blir. Så får vi se hva som skjer rundt omkring.

   Slett
 12. OMG! takk for responsen! Det er kjempespennende med tilbakemelding, ettersom det er lettere for dere å se hva som kunne vært annerledes. Jeg går jo og tråkker oppi dette hver dag og ser ikke så lett hva jeg kan endre.
  Nå har jeg definitivt litt å pusle med i jula.

  SvarSlett