fredag 7. desember 2012

om å brodere rasjonelt
   

Broderi skal være hygge og rekreasjon. Og noen ganger ( eller egentlig ganske ofte ) skal det også være jobb. Og selv om jobb også skal være hyggelig bør man ha dette med inntjening i bakhodet.

Da lønner det seg å jobbe med en og en farge istedenfor å brodere ferdig et og et parti. En fordel er at du slipper å skifte trådfarge hele tiden, og dermed ikke har behov for ti nåler. I tillegg kan du legge bort broderiplansjen en gang i blant; hvis det er tre like rapporter kan du ha den ene som huskelapp.
Det kan jo f.eks hende at du, som Fruen da hun gikk på videregående trenger et håndarbeid for å holde deg våken mens andre snakker og snakker og snakker.
Klasseforstanderen ble etterhvert lei av klirrende strikkepinner og etterlyste mer feminine og yndefulle sysler, som broderi. Siden Fruen alt da var av den ytterst omtenksomme sorten troppet hun neste dag opp med broderiramme og engelsk broderi. Det viste seg snart at broderi var enda mer forstyrrende enn strikking og det ble innstendig oppmuntret til fortsatt lueproduksjon.

Men, tilbake på rett spor: det er ikke alltid det passer seg å sitte med nesa i en bruksanvisning. Sørg derfor for å ha med et lettfattelig prosjekt hvis du tar med jobb på tur.

PS
Som på dette forkleet, hvor det er rødt, rødt og enda mer rødt går det ikke an å brodere den fargen ferdig. Eller, det går jo an. Men det er usigelig kjedelig. Legg derfor inn variasjon. Lag noen rosa blader, eller grønne, eller gule, eller rosarosa. Ser du forresten hvilken bunad det er?


2 kommentarer:

  1. Er det Märthabunaden? Den er nydelig.

    SvarSlett
  2. Jeg trodde først Nordmøre, men det er Sunnmøre.

    SvarSlett