lørdag 1. desember 2012

Øyet som serDet pågår visst en aldri så liten debatt om hvorvidt man skal lage pakkekalender eller ikke til sine barn. Kanskje er fjonge pakkekalendere ufint og usolidarisk ovenfor de som ikke er velsignet med denslags veggpynt. Noen har små kalendere, andre store. Noen baker cupcakes, andre lager suppe fra bunnen av. Noen gjør hverken det ene eller det andre men er gode mødre likevel. Vi har våre styrker og svakheter.
Vi trenger vel strengt tatt ikke bry oss så avsindig om hva alle andre bedriver?

I går kveld lagde Fruen mørdeig og deig til pepperkaker, og vi skoldet to kilo mandler. Deretter fullførte Fruen årets kalender.
I dag har vi malt mandler, laget marsipan, bakt sjakkruter, tyske skiver, pepperkaker, brune pinner og en mandelbunn. Det som skal bli kransekakestenger står i kjøleskapet og venter på morgendagen. Da skal vi også pynte pepperkakene, og omskape marsipanen til små og dekorative munnfuller.

Dette er på ingen måte standard prosedyre i huset. Det er ennå flere helger til jul og vi er vanligvis ikke ute i så god tid.
Så, er dette et skryteinnlegg? Et desperat forsøk på å henge med i bloggverdenens påståtte forsøk på å gi medmødre svart samvittighet? Nei.Det hele skyldes at Fruen fra og med i går er røykfri og trenger noe å fylle dagene, timene og minuttene med. Og om det finnes andre der ute som også tar seg en røyk i ny og ne - dette er en strålende sesong for røykeslutt ettersom rastløsheten som automatisk oppstår lett kan sluses over i andre aktiviteter.

Noen har støv på hjernen og kan til enhver tid vise frem et kjøkkengulv fritt for fotspor str 43 eller vinduer uten snutemerker. Noen baker de mest fantasifulle, sukkerholdige eller kjernesunne kaker. Noen lager kreative, svindyre eller allmenndannende adventskalendere.
Vi som står utenfor vinduet og kikker inn, eller leser en blogg vet ikke hva som er beveggrunnen for at akkurat det ene eller det andre er det viktige i det hjemmet vi besøker. Og det angår egentlig ikke oss heller.

8 kommentarer:

 1. Kloke ord og lykke til med røykeslutt! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Dette blir spennende...jeg håper på strålende hud.

   Slett
 2. Det er vel akkurat det at vi er alle forskjellige og har ulike interesser. Det nye er at vi viser fram det vi gjør gjennom sosiale medier. Jeg har lært mye av at andre skriver om det de har gjort.

  Lykke til med aktive dager fremover.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er enig. Det er spennende å se hva andre gjør og hvordan de løser utfordringer i hverdagn ( og hverdagen i seg selv). Det blir litt som i livet ellers, det er ikke alle bekjentskap jeg liker like godt. Men heldigvis er jeg voksen og kan velge selv, og trenger ikke hisse meg opp over hvordan de i nabohuset eller hun på bloggen vis-a-vis løser kalenderspørsmålet sitt.

   Slett
 3. Gratulerer med beslutningen, og lykke til!
  Jeg sluttet 1/12 2003 kl. 20:25 sånn ca., jeg kan helt klart huske at det var fint å ha mye å ståke med :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var imponerende omtrentlig:-)
   Jeg sluttet strengt tatt torsdag, kl 10.15, men nålene ble ikke smelt i min mottakelige kropp før fredag.
   Hvis rastløsheten holder seg noen uker til kan det hende jeg begynner å interiørblogge...

   Slett
 4. Ha ha, godt skrevet! Det er mye sånn dekorgreier og sånt jeg ikke kan, men det bryr meg jo ikke at andre fikser det! Jeg synes alle dere som syr og strikker og fikser er kjempeflinke, men jeg er ikke misunnelig - jeg har ikke de interessene. Trist når folk føler seg som dårlige mødre/mennesker fordi de ikke får til absolutt alt som "alle andre" får til. For det er jo ikke sånn det er! Lykke til med røykeslutt:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jo takk! Jeg er faktisk veldig flink til å slutte å røyke. Hittil har problemet vært at jeg er enda flinkere til å begynne igjen. Definitivt ikke noe å blogge om.

   Slett