fredag 26. november 2010

No-no-november

 November er den måneden som er klemt innimellom alt som er moro. og som dermed er fylt av oppgaver man skulle løst, jobber man skulle gjort  og planer man skulle lagt for at desember skal gå som en lek og være fylt av duftende julehygge og harmonisk pusling i hjemmet.
Nå nærmer måneden seg slutten, og inspirert av Hagen på hytta tenkte Fruen rettt og slett å bruke denne siste fredagen i november på å ramse opp et og annet man kunne levd helt fint uten:
1. Negler som brekker
Det gjentar seg hvert år når kulda kommer krypende; neglene brekker en etter en og etterlater seg flisete fingertupper som ser enda buttere ut enn det de er.
2. Selskapssyke hunder
Lystige Laika har lagt seg til den lite sjarmerende vane å våkne hver natt/morgen og bjeffe litt, bare for å minne oss på at det er en hund i første etasje som godt kan komme opp og ligge i seng.
3. Oppdaterte ønskelister
Det e r vel og bra at de søte små skriver ønskelister, men når hver dag avsluttes med at mor får presentert en redigert utgave er det vanskelig å henge med i svingene. Av redsel for å kjøpe noe som plutselig detter ut av lista har man lagt gavehandel på is inntil videre. Alternativt må det snart settes en stopper for nye lister.
4. Pesende prester
Huhei så folkelige vi er? Fruen er helt enig i at statskirken trenger en aldri så liten tilpasning til dagens samfunn. Men hva med å fordele oppgavene litt, slik at ikke en og samme person tar alle tilpasningene?
Mae Wests gode utsagn om at for mye av det gode er praktfullt, gjelder ikke i alle anledninger.
5. Folk som klager på kulda
Hallo, vi bor i Norge, det skal være litt kaldt! Det finnes ullundertøy, varme sko og muligheter for oppvarming av hus. De færreste av oss må jobbe ute, og vi kan derfor pakke oss pent inn i varme klær og holde oss innendørs mens vi nyter synet av frostrøyk, kaldblå himmel og solglimt over hvit snø.
6. Bronkitt og bihulebetennelse
Denne passer selvsagt dårlig sammen med punkt fem...Akkurat nå er Fruen usikker på hva hun liker minst av de to nevnte lidelser, men det er helt klart at kombinasjonen ikke er gunstig.
7. Barn med tilgang til fjernkontroll
Følgende rgel er viktig; det er lov å ta opp tv-programmer man har lyst til å se ved senere anledninger. Disse opptakene skal slettes når man har sett dem. Dette innebærer at opptak som ikke er slettet heller ikke er sett. Siden enkelte i nær familie ikke har fått med seg denne kombinasjonen ville Fruen vært svært takknemlig for en oppdatering på hva som skjer i Brothers & sisters.
8. Post som ikke kommer frem
Spesielt når brev som inneholder regninger ikke kommer frem. For selv om alt annet til samme adressat kommer frem, må det jo være posten det er noe galt med når akkurat det ene arket tydeligvis har falt ut av konvolutten? Det kan jo ikke være poståpneren det er noe galt med? neida...
9. Udefinerbare lyder
Nå har man i noe tid trodd at det enten befant seg en ekstremt kontaktsøkende nabo på utsiden av døra, eller en frustrert fugl på innsiden av døra. Nå er Fruen litt usikker på om hun skal være glad eller skuffet over at det hele kan forklares med dårlig batteri i røykvarsler.

Men ellers er jeg snill og grei, tjo & hei...

4 kommentarer:

 1. Fint å lage lister som utløp for irritasjon! En veldig god ide:-)

  God helg!

  SvarSlett
 2. Underveis: Jeg er mye blidere nå!
  Mammadamen: Og veldig effektivt, jeg ble blidere med en gang den var publisert. Og litt skamfull over å være sånn ei gretten kjerring.

  SvarSlett
 3. Haha! jeg ble litt småflau, jeg også :lol:

  SvarSlett