lørdag 10. oktober 2009

Tid og penger

Det var ikke slik at vi rullet i penger i Barndommens dal. Det som kunne lages hjemme ble definitivt ikke kjøpt. Drømmen om en Lundby dukkehus forble en drøm, men en jul for mange, mange år siden fikk Fruen dette dukkehuset. Far hadde snekret, mor hadde malt. Møblene, som ikke er plassert i huset helt ennå er hjemmelagede.
På veggen er det et brodert teppe som var lomme på mors juleforkle da hun var barn. Filleryene er vevprøver fra andre flittige hender.
Denne helgen holder Fruen kurs i re-design av klær. Vi hygger oss med å sy ut og sy om, ikke fordi vi må men fordi vi vil. Og det er lett å trekke et lettelsens sukk og tenke at jammen er vi heldige, vi som kan kjøpe det vi trenger og litt til, og ikke må lappe og bøte, vøle og stoppe. Det er gode tider ( selv om vi fremdeles ikke ruller i penger).
Og så er det noe å tenke på, at før hadde folk god tid og kunne lage ting selv. produkter det tar lang tid å lage,det krever kunnskap, tålmodighet og engasjement. I dag har vi god råd, og mange vil heller jobbe noen timer overtid og kjøpe det de ønsker seg. Men hva er velstand? å være rik på tid eller penger?

5 kommentarer:

 1. Gode tanker som flere burde ta inn over seg.... Kanskje hadde verden vært et bedre sted med redesign, bedre tid og mindre kav med overtid...
  Her i huset legges det vekt på selvforsyning av bær og noe frukt i alle fall... Og går det en søm, blir klør som ellers er brukbare definitivt ikke kastet...
  Men overtidsdyret kommer noen ganger snikende...

  SvarSlett
 2. Ja takk begge deler - det er selvfølgelig flåsete sagt.
  Men fra spøk til revolver, jeg ville heller ha litt tight økonomi enn å aldri har tid til dem jeg er glad i!
  Dersom jeg måtte velge mener jeg...

  SvarSlett
 3. Mmm, ja, heller trang økonomi enn lite tid til familie og interesser. <3

  Fint dukkehus! :)

  SvarSlett
 4. Eit slikt kurs ville vere smart! Har du ei nettadresse?

  SvarSlett
 5. Anonym: overtidsdyret finnes overalt - og er forsåvidt et hyggelig kjæledyr hvis det ikke brukes for ofte.
  HKH: enig -lottomillioner kom til meg! jeg skulle med glede hatt enda mer tid med ungene, og økonomi som forsvarte det.
  Sulvis: ja, det er knallfint - møblene komemr snart, og beboerne.
  Alt godt: jeg kurser via diverse husflidslag, men fra våren av skal jeg bli tøffere påå annonsere kursene mine her. Det skumle er at jeg da mister siste rest av anonymitet.

  SvarSlett