mandag 26. oktober 2009

Husflid i heimenTorsdag morgen var Woody syk og ble hjemme fra skolen. Torsdag formiddag ringte de fra skolen og Queenie måtte hentes. Det var innlysende at møtet i Ung Husflid og fletting av kurver ikke var gjennomførbart. Dermed ilte den gode mor ( Fruen) avsted og skaffet emner til to stk kurver. Fredagen var de søte små hjemme med sin far mens Fruen for en gangs skyld jobbet utenfor hjemmet. Emnene lå trygt og tørt på kjøkkenbenken.Det har de gjort hele helgen, enkelte har muligens betvilt at det noen sinne vil bli kurver.

I dag trasket de søte små av sted til skolen uten tegn til lidelser noe sted. Fruen luftet Laika og satte seg til med jobb. Ganske riktig, etter kort tid ringte de fra skolen igjen, og Queenie var syk igjen. Man føler seg som verdens verste mor når man har sendt en småsyk unge av sted uten tanke på andres ve og vel. Hvorfor i all verden kan ikke barn bruke helgen på å være syke?

I kveld har vi, avbrutt av små turer på toalettet, flettet kurver. Tjolahopp! Dette er moro. Fruen håper inderlig de ikke er syke når neste møte skal avholdes - da skal kurvene males med dyr maling som man ikke har det minste lyst til å kjøpe selv...

I morgen skal vi sette på kant og hanker.
Og - man får litt lyst til å lese Kielland igjen - var det ikke en blind kurvflettende pike der, Grete? Som unge Løvdahl samtalte godt og lenge med?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar