tirsdag 6. oktober 2009

Blant dom vilda djuren

Vi tilbrakte siste del av høstferien på trygg avstand fra snø og sludd, i en svensk dyrepark. Der stelte barna dom vilda djuren, mens vi vandret rundt, drakk kaffe og strikket ( Fruen vel å merke). Ved ankomst var vi de enste gjestene, men helgefreden ble brutt av en ladning snapsesvelgende svenske pensjonister med stor livsglede og imponerende kjennskap til svenske drikkeviser. Det ble skålet og skrålet og stemningen stod i taket. En av damene appellerte til Fruens fantasi. Hvordan man i en alder av bortimot sytti år kan synes det er stas å vakle rundt på hvite støvletter med spiss tå og høy hæl, skrudd inn i jeans og snuppete genser , det er en gåte. Og, vår oppfatning er jo at de fleste toner ned fremtoningen ettersom de blir eldre, så neste spørsmål er selvsagt hvordan madamen så ut da hun var i sin ungdoms glansdager?
Helgens kommentar kom forøvrig fra Høvdingen, da vi hadde trasket dyreparken rundt og sett på pudu, jerv og diverse vadefugler og Fruen klaget på våte buker i regnet.
-Har du ikke med deg ekstra bukser? sa han, mannen gjennom fjorten år, kjæreste enda lenger men tydeligvis ikke helt oppdatert på sin skjørtebrukende kones garderobe. Han ble møtt med et motspørsmål
-Hvor mange bukser tror du jeg har?

2 kommentarer:

  1. Hehehe, jeg gjetter at han løp inn i nærmeste bukseforretning og handlet lommeboken slunken til deg...

    SvarSlett
  2. Eh, nei dessverre. jeg trekker i bukser når vi er på fjellet, på tur i skog og mark og ellers svært sjelden.

    SvarSlett