mandag 26. oktober 2009

Ny nabo

Naboene venter sitt første barn. De er unge og lykkelige, og terminen var onsdag...man kan se dem travende rundt i nabolaget med lue og votter og tykke dunjakker - fast bestemt på å få barn så fort som mulig. Fruen har ingen gode tips å komme med, selv gikk man elleve dager over termin med Woody og fjorten lange dager med Queenie. Felles for de ukene var at lysten til å omgås folk var minimal, da det kan virke unødvendig å starte en samtale med en rugekasse med "Har du ikke født ennå?"
Vi har heller ingen kjerringråd å bidra med, så vidt vites er det ingen ting som hjelper. Queenie holdt seg fast gjennom trappevandring, hopping med hoppetau, villkjøring over fartsdumper ( Woody i baksetet huiet voldsomt), rundvask av kjøkken og diverse andre heftige tips.
Fruens tips er å sove så mye som mulig, nyte tosomheten og vite at barnet kommer når det skal.
For vår del kan naboen komme når om helst - barselgave og rosa kort er klart takket være Queenie som marsjerte bort, ringte på og spurte om de skal ha gutt eller jente. Enkelte har rett og slett færre hemninger...
Hva med dere, tror dere det finnes effektive kjerringråd for å starte fødsler?

4 kommentarer:

 1. Jeg syklet uten tvil i gang Storesøsters fødsel, 11 dager over tiden - da orket jeg ikke mer, jeg satte meg på sykkelen og tråkket opp og ned en lang slak bakke mens jeg hele tiden følte at jeg egentlig satt på hodet til baby`n.
  Det funket!!! 1 time senere satte det igang,men jeg anbefaler det ikke - man blir jo helt og fullstendig utslitt av all den sykklingen!

  SvarSlett
 2. For et spennende flette-prosjekt. Gøy å følge med videre: )

  SvarSlett
 3. Da Storesmurfen på 13. dagen hadde nektet å gi slipp på sin varme hule, og jeg var livredd for å måtte føde på andre steder enn ABC. Overtidstimen på Ullevål var allerde bestilt. Da var det siste utvei(Alt annet var prøvd): Laksèrolje. Det tok ikke lange tiden før både det ene og det andre begynte å røre på seg.
  Noen timer senere var smurfen ute, og mor var tømt fra drøvelen og ned. Hihi.

  Da LIllesmurfen skulle komme stod flaska klar igjen. Han hadde vett til å komme etter 12 dager.

  SvarSlett
 4. HKH: auau, det høres vondt ut! jeg prøvde ikke sykling.
  Gitte: Flere bilder kommer når mor har fått skaffet lim...
  Mykstart:Lakserolje funket ikke her. Skjønner godt at du ville på ABC!

  SvarSlett