fredag 9. oktober 2009

Når alt blir svart

Det hender det blir sene kvelder med strikketøy eller en god bok. Tiden etter at de søte små er i seng er fredelig. Man kan ha en liten hund på fanget, klø henne bak ørene og snakke rolig med henne om viktigheten av å ikke by altfor villig på seg selv. Høvdingen jobber ved kjøkkenbordet, vi sitter i stuen og det er fred og ro. I går kveld var en slik kveld. Endelig hjemme etter kurskveld og diverse annet var det vanskelig å komme i seng. Så blir det for sent igjen og når man omsider kommer seg opp trappa og inn på badet er man omtrent segneferdig og vet at dette må det bli slutt på. Mer søvn må til. Mens man står vaklende foran speilet og beskuer resultatet av for lite søvn, for lite trening, for lite sminke blir alt svart. Helt svart. Trøtt og uopplagt tror Fruen rett og slett at dette er slutten, nå dør jeg. Man famler seg gjennom gangen, kommer seg under dyna med skjelvende hake og forbereder seg på å aldri våkne mer.
Så, i det panikken er i ferd med å ta overhånd hører man en dyp stemme i rommet Åja, det var sant. Jeg fikk en sms for halvannen uke siden om to timers strømstans. Det må være nå.
Noen ganger er det så uendelig mye bedre å høre stemmen til Høvdingen enn fra han der oppe...

4 kommentarer:

 1. Jeg kjenner meg så godt igjen frue. Jeg kommer meg aldri tidsnok i seng. Aldri. Kveldene blir for sene fordi de er så gode de timene etter at dagen er slutt, så deilig å sitte å slappe av.Og av en eller annen grunn blir man jo bare kvikkere mens timene går.

  Men så er det jo også deilig å strutte om om morgenen, se seg selv i speilet og tenke slettes ikke verst.. uhuumm.Når skjedde det da?

  Du er heldig som har en høvding med mørk stemme. Jeg må prate med meg selv jeg. :-D

  SvarSlett
 2. Forrige kommentar var fra mykstart. :-D

  SvarSlett
 3. Ja, man jo lure på om det er netthinnen som løsner eller noe sånt når slike ting skjer.

  Selv angrer jeg mest om morgenen. Uhelbredelig B-menneske som må tidlig opp. Dårlig kombinasjon.

  SvarSlett
 4. Mykstart: Høvdingen er kjekk å ha. men forrige gang strømmen gikk var han ikke hjemme, og da var det ikke planlagt strømstans og mye kaldere. da skrek jeg til meg selv.
  Synline: Løs netthinne? Det kan jeg tenke på ved neste korsvei, istedenfor å gå rett i grava. Takk:)

  SvarSlett