torsdag 24. juni 2010

Om Jonsok og søte drømmer

Vi feiret ikke Jonsok i Barndommens dal. Der var det Olsok som ble feiret med bål og festivitas.I Fruens barndom påstod onde tunger at dette skyldes de innfødtes innbitte motvilje mot kristendommen, og at man derfor heller feiret St. Olavs død enn en annen helgenmesse. Mor som hadde bodd både her og der før hun endte i Barndommens dal berettet gjerne om diverse Jonsokkvelder ved diverse fjorder, uten at vi følte for å ta opp tradisjonen. Den eneste moroa vi hadde på Jonsok var blomsterplukking. Syv sorter blomster skulle plukkes og legges under hodeputa, noe som skulle resultere i søte drømmer om fremtidig ektefelle.
Såvidt man husker var resultatet lite tilfredsstillende, noe som muligens skyldes våre problemer med å forsere syv gjerder baklengs for å oppnå ønsket resultat. Problemet var ikke å finne syv gjerder ettersom jorder og åkerlapper i Barndommens dal ikke er spesielt store. Men har man først karret seg baklengs over en piggtråd synker motivasjonen...
I går var det Queenie som gikk optimistisk til sengs med sine syv blomsterslag under puten. Ikke vet Fruen hva hun har drømt om i natt, for den søvndrukne frøken utbasunerte ilsk i dag tidlig Jeg håper virkelig ikke det derre der stemmer altså.

3 kommentarer:

 1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 2. Hihihii :) Herlig! Hvem har vel ikke forsøkt dette, likevel kan jeg aldri huske å ha hatt noe slags resultat, hverken et å bli ilsk over eller glad for .. :) Men tradisjoner skal holdes i hevd!

  SvarSlett
 3. Underveis: Huff nei, elefanter vil vi ikke drømme om!
  Embla:Nei, dette er vel omtrent like troverdig som å skrelle eplet i en lang remse, kaste remsa over høyre skulder og se hvilken bokstav man ender opp med. Muligheten for å ha en hjertes utkårede på C er langt større enn feks K...Men prøve må man jo

  SvarSlett