torsdag 3. juni 2010

Dagens tips for et enklere liv

Livet er fullt av lærdom, både av den nyttige sorten og den noe mindre nyttige. Svært trofaste lesere vil muligens huske noen av disse tipsene, men siden en god ting sjelden kan sies for ofte( eller, jo forresten de kan det), gjentar man et par nyttige tips for et knirkefritt liv:
1. Ved bruk av tørketrommel, sjekk alle hetter i hettegensere nøye. Dette har vist seg å være et sted hvor små intimiteter kan feste seg og bli sittende. De blir dog ikke sittende til evig tid, noe som kan føre til leie opplevelser for den som tar av hetta, men ikke for omgivelsene.
2. Ved bruk av flytende margarin i stekepanne, ikke oppbevar denne flasken i nærheten av majonesflaske i kjøleskapet. De er like, men oppfører seg grunnleggende forskjellig under steking. Lukten vil også avvike en del.
3. Hvis du skal være en hyggelig foreldre og låner bort kameraet til avkommet; tøm minnekortet for egne bilder eller last dem inn på datamaskin. Man kan risikere å få kamera tilbake med 129 bilder av noenlunde samme kvalitet og innhold som dagens illustrasjon. 
4. Til slutt, det viktigste av alt; det er mange små detaljer som føyer seg sammen og blir et liv. Noen er født med selektiv hukommelse, andre ikke. Dette kan læres! Det er ingen grunn til å gråte over spilt melk ( så sant du ikke mister en åpnet halvannen liter på et besøkende barn da)

Ha en strålende, solfylt dag! Fruen skal bedrive utendørs sying, med radio, kaffe og innlagt ispause. For ja, det er deilig å jobbe hjemme og være sin egen sjef, selv om medarbeidersamtalene blir lite konstruktive:)

7 kommentarer:

 1. Gode tips, som på en grå dag (værmessig), fikk meg til å le. Flere mottas med takk:-)

  SvarSlett
 2. Hehehe, takk for tips! Noen kan sies for ofte, men ikke disse - de kan godt gjentaes :) Ha en strålende dag!

  SvarSlett
 3. Haha, ja det er mye man må lære - og huske på!

  Kos deg på utendørskontoret ditt og nyt isen med god samvittighet ;).

  Klem fra hagekontoret avdeling Svelvik.

  SvarSlett
 4. Hi hi hi fantastiske tips! Sy ute høres slett ikke dumt ut, og i samtale med seg selv kommer man ofte til enighet - slik sett har du i hvertfall et positivt utfall av medarbeidersamtalen - det er ikke alle forunt!
  Hilde

  SvarSlett
 5. flott! :-) Sy ute er kjempefint. Min utekontakt på verandaen er ment for symaskin og vaffeljern.... Men pc-en er litt trøblete i solskinnet, og i stedet for radio må jeg prøve å konsentrere meg og skrive med en tilfriskende åtteåring i bakgrunnen , som beskriver detaljerte oppfinnelser han akkurat har tenkt ut. Det er jo også flott.

  SvarSlett
 6. 1gel: Kjenner jeg meg selv rett så vil det nok stadig komme tips av denne typen.
  Embla: Det kommer nok flere:)
  GunnBeate: Utendørskontor er ganske så bra (ihvertfall når ikke altfor mange vet det, og tror det er slik hverdagen er...)
  Anette: Det er en sann gled eå spre slik dyrkjøpt erfaring!
  Hilde: Jeg er ganske ofte enig med meg selv, ihvetfall i øyeblikket( kan i ettertid se at en annens mening kunne vært nyttig en og annen gang)
  Underveis: Åttåringer har gjerne en viss oppkvikkende effekt, men kan være vanskelige for jobbfokus. ihvertfall min...

  SvarSlett