tirsdag 22. juni 2010

Fangst og fiske


Hvis folk synes det er så innmari moro å skyte, hvorfor går de ikke ut i skogen og skyter et dyr? Dette spørsmålet stilte Woody i tidlig barndom, da han til sin store overraskelse skjønte at noen bruker skytevåpen til å skyte mennesker med. Nå har sønnen vokst seg såpass stor og forstandig at han skjønner dette med jaktkort, fellingstillatelser og jaktsesong, men han mener ennå ( forstandig som han er) at skytevåpen skal brukes på jakt. Dessverre blir det lite jakt og slakt og snarefangst sammen med Fruen og Høvdingen, og selv om morfar tar ansvar for denne delen av guttens oppdragelse dekker ikke det Woodys behov for å bidra med mat til hjemmet. Derfor drar han gjerne på fisketur. Enten med kamerater, med Høvdingen eller alene. Fangst får han også. Heldigvis har Fruen vært knallhard fra fiskedag en; det som dras i land og i hus skal fiskeren selv rense. Og ikke minst, rensing av fisk innebærer også rensing av kjøkkenbenk og utstyr.
Stort sett går dette bra, selv om man ved en anledning oppdaget fem stirrende fiskehoder i kjøkkenvasken. Da ble sønnen hentet inn til rydding og desinfisering.

2 kommentarer:

  1. Et øyeblikk der trodde jeg at fiskehodene befant seg i oppvaskmaskina. Men i vasken var ille nok! Fint at gutten liker å fiske. Det gjør min gutt også, men problemet er tiltaket! Foreslo for gutta i fjor sommer at de kunne ta seg en kjøretur på mopeden og fiske littegrann. Det endte opp med at de kjørte en tur for å se etter fiskevann, men fiske har de ikke fått gjort ennå..:-)

    SvarSlett
  2. oppvaskmaskina hadde vært verre...fisketurer er hyggelig, og en sunn aktivitet for gutter både med og uten moped!

    SvarSlett