søndag 20. september 2009

Tripp-trapp-tresko

Københavntanten har vært på besøk i helgen. Hun er mormors eldste søster og to år eldre. Hun ble født nokså nøyaktig ni måneder etter foreldrenes bryllup, og elleve måneder etter kom lillesøsteren. Dette var naturlig nok slitsomt for deres mor, det var krig, slektningene bodde langt unna og hennes mor igjen så det som sin plikt å ta svigersønnen til side og gi ham beskjed om at nå måtte han la Marit få hvile. Denne beskjeden syntes han nok ikke så mye om, ihvertfall våget han ikke si at de alt ventet en til. Så, da han tretten måneder senere ringte for å fortelle at minstejenta var født og at alt stod vel til ble det brått stille i den andre enden. Etter noe tid ble han oppringt fra sentralen i den lille sørlandsbyen. De lurte på hva eksakt han hadde sagt til Fru S. som lå besvimt på gulvet.
Mormor mener til denne dag at denne velkomsten har preget henne.

3 kommentarer:

 1. 3 på rappen er ingen easy streak...
  men artig å høre om omstendighetene rundt da!

  SvarSlett
 2. Hi, hi! Skal tro om hun har rett i det? En morsom historie har det i alle fall blitt, sånn i etterkant, men det var sikkert tøffe tak når det stod på!

  SvarSlett
 3. HKH: Det hadde definitivt tatt knekken på mitt gode humør.
  HH: Det er vel en sånn historie som er morsommere når den handler om andre enn en selv - ikke akkurat en gledesvelkomst!

  SvarSlett