fredag 4. september 2009

Ny bil

Vi trenger ny bil, sier Høvdingen og lurer på om Fruen har noen preferanser. Og det har man jo; bilen skal være liten, pen å se på og ha manuelt gir. Det skal være plass til to voksne, minst to barn og helst skal det kunne trykkes inn et par kofferter og et hundebur i bagasjerommet. Årsmodell, fabrikant, motorstørrelse og andre finesser overlates til den tidligere bilmekanikeren.
Da vi traff hverandre hadde ikke Fruen sertifikat, og det krevde et liv i landlige omgivelser med dårlig bussforbindelse og et barn å se at dette var noe som ville gjøre hverdagen enklere. Det var samtidig helt klart at det å øvelseskjøre med Høvdingen ikke var noe sjakktrekk for å bevare et lykkelig ekteskap. Det ble en og annen gråtkvalt stillhet mens han som hadde kjørt bil siden ung alder ( veldig ung alder) ristet oppgitt på hodet og desperat prøvde å Fruen ( og bilen) opp i anstendig marsjfart.
Fruen har nå hatt sertifikat i flere år, hun kjører både korte og lange turer, og fyller bensin. Påfylling av spylevæske, olje og annet vedlikehold får Høvdingen ta seg av - litt skal man da ha igjen for skjortestryking! Så da sensor på oppkjøringen spurte hvordan man reagerer hvis alle varsellamper begynner å blinke, svarte Fruen ærlig og redelig at da ville hun sporenstreks ringe sin mann. Det har hun også gjort noen ganger, og en gang ringte hun og sa noe sånn som; Kjære, clutchen er gåen. Og mirakel over alle mirakler, det stemte!

7 kommentarer:

 1. Kremt, det er med en viss pinlighet husmorvikaren innrømmer at hun faktisk ikke fyller bensin en gang.... Min mann er fortsatt i bilbransjen, men det er kanskje ingen unnskyldning? Men, jeg stryker også skjorter da. Maaaaange!

  SvarSlett
 2. Jeg er i besittelse av en snerten liten "konebil! som går under nanvet GULLEGGET.
  Gullegget og jeg er gode venner når det gjelder fylling av bensin og påfylling av spyleveske.Jeg er til og med kjent for å ha byttet dekk ved et par anledninger(Prinsessen har punktert).
  Alt annet Gullegget trenger er Prinsens oppgave(skifting av dekk inkludert)Jeg ønsker nemlig IKKE å sette vårt gode vennskap på prøve..

  SvarSlett
 3. PS! JEG stryker ikke en skjorte annet enn tl Jul og på 17.mai.
  Prinsen gjør alikevel alt det ovenstående frvillig, jeg tror det handler mer om at han er glad i Gullegget enn at han ser det som sin plikt.

  SvarSlett
 4. I går peilet jeg olje. Og fylte på olje. Yey!!

  SvarSlett
 5. Husmorvikaren: Det ehnder man må fylle bensin! Det tok vel et år før jeg gjorde det selv, men det viste seg vel at alternativet var å kjøre bensintomt.
  HKH: Jeg er imponert - skifte dekk er over mitt nivå!
  Hagenpåhytta: Yey! Men da må man ( kremt) klare å åpne panseret?

  SvarSlett
 6. Ja, det er helt klart en fordel å åpne panseret. Det finnes gjerne en dings inne i bilen som kan kan trykke på eller dra i, som åpner. Etterpå var det lett. Peilepinnen er selvforklarende og lokket til oljetanken har bilde av en oljekanne :-D

  SvarSlett
 7. Jeg vet det er en dings, men jeg vet ikke hvor den er. Nå har vi ny bil, så da er det ikke så flaut å spørre ( etter fire år burde jeg visst hvor den var på forrige)

  SvarSlett