onsdag 23. september 2009

Hurra - koden er knekt!

Det hender Fruen er vikar på Design&Håndverk i den videregående skole. Når sant skal sies blir man sjelden imponert over kunnskapsnivået blant elevene. En annen sak er arbeidsgleden, eller mangelen på sådan. I dag klarte Fruen å knekke koden, og jentene var flittige som maur. Den latterlig enkle løsningen, som selvsagt fungerer best for vikarer med betydelig mindre ansvar enn en kontaktlærer, viste seg å være:
Når dere er ferdige med oppgaven kan dere gå hjem!

9 kommentarer:

 1. Hahaha :-) Litt ytre motivasjon er ikke å forakte...

  SvarSlett
 2. Hahaha :-) Litt ytre motivasjon er ikke å forakte...

  SvarSlett
 3. Ånei, det ble to kommentarer... Beklager. Og nå ble det tre :-D

  SvarSlett
 4. Jah du, den som hadde hatt sånne vikarer den gang jeg var skoleelev... =o) En smart og viktig innføring i skoleverket!

  SvarSlett
 5. Tenke seg til at det skulle vise seg å være så enkelt..
  Og samtidig så vanskelig på en og samme gang.
  Det er jo litt ille da at man må lokke med sånt for å få dem til å jobbe.
  I den videregående skolen har man vel så vidt jeg har forstått velgt seg en linje? og da skulle det vel være i egen interesse å lære noe også?

  SvarSlett
 6. Ja å hente frem den indre motivasjonen blant elever på VG1 kan være og er det store tusen kronersspørmålet. Om et år er jeg ferdig utdannet yrkesfaglærer i design og håndverk. Da ble denne friske, flotte og sprudlene norske ungdommen en del av min arbeidshverdag.
  Men jeg syns dette var en bra taktikk. Jeg har selv brukt den på lærlinger i blomsterbutikk, og selvfølgelig passet på at arbeidsmengen er så pass stor at lærlingen trenger NESTEN hele dagen. Lærlingen får gå hjem LITT før og er strålende fornøyd. Og jeg er også veldig fornøyd. fornøyd.

  SvarSlett
 7. Lurt, altså! Så lenge det ikke går ut over resultatet da selvsagt!! :)

  SvarSlett
 8. Ragna: Nei, ikke sant? Jeg ville forresten også hjem ( men det var av underordnet betydning)
  Cristina: ykken ved å ikke være pedagog!
  Neglecta:Jeg tror vi hadde en ganske oppvakt fyr, eller så plagde vi ham så fælt at han lot oss gå. Huff, ikke tenke mer på det.
  HKH: Jeg va nok heller ikke en evig inspirasjonskilde for hverken lærere eller medelever da jeg gikk i videregående, det er vel en del av livet.
  Linetoppen: Oj, du er tøff! jeg liker å undervise litt innimellom, men tanken på å gjøre det fulltid er overveldende. Lykkke til! Går du på Kjeller?
  HH: De var overraskende flinke. Både vikar og kontaktlærer er fornøyd med resultat.

  SvarSlett