fredag 25. september 2009

My upper ten

For skammelig lenge siden ble Fruen tagget av Husmorvikaren ( hvis dere ikke har vært der ennå bør dere raske dere dit - hun skriver bra!)
Utfordringen var å fortelle ti ting om seg selv, noe som i og for seg er enkelt nok, men så føler man jo at man må prestere litt da og komme opp med en fengende liste. Så, på tampen av en lang uke -tada her er lista:
1. Fruen er pinlig lettrørt, men dagens tårer skyldtes at hun kjørte seg vill i bilbyen på Ensjø, endte bortenfor Bryn og måtte ned i trafikkmaskinen og snu for å finne tilbake til den veistumpen hun feide forbi en time tidligere.
2. For tiden er man inne i en umotivert fase, og synes bunadsying er helt forkastelig. Alle andre jobber mottas med takk ( bortsett fra glidelås og gardiner).
3. Da storesøster lærte å lese og skrive gjorde lillessøster Storlien det samme, i en alder av 4 år. Det var relativt bratt å begynne på skolen og måtte gå over til nynorsk som skriftspråk.
4. På videregående skrev Fruen dagbok og vekslet mellom engelsk, tysk og fransk. En uke med hvert språk. Dessverre kan man ikke lenger nok fransk til å få med seg alle detaljer av russetiden.
5. Fruen var til godt opp i voksen alder pinlig sjenert, og vegret seg for å bruke telefon.Dette ble effektivt kurert med en sesong som abonnementselger for en større avis.
6.Fruen gikk til logoped i seks år. Det var såpass traumatisk at hun tok til tårene da Woody måtte til logoped i andre klasse (et halvt år var nok for ham).
7. Fruen hadde sitt første leserinnlegg i avis elleve år gammel. da hadde hun alt hatt flere dikt på trykk. Disse vil aldri komme i noen lyrikksamling.
8. De fleste av Fruens beste venner var hun skeptisk til i utgangspunktet. Dette ansees å være et utslag av dølablodet.
9. Da Fruen tok sertifikat i godt voksen alder fordelte man det som følger: Fruen fikk kjøretimer og kjørelærer fikk bunad. Vi liker enkle løsninger!
10. Radiatoren man omsider fikk hentet i Bilbyen på Ensjø var gal modell. Tydeligvis er ikke Peugeot 406og Peugeot 406 alltid det samme. Neste gang kan man imidlertid veien , eller nei det trengs ikke, ettersom Høvdingen ikke har mer tillit til sin frue som bildelskaffer.


Og så over til neste etappe! I dag har Fruen lyst til å utfordre Neglecta, Alt godt og Cristina. Og om noen av dere andre lesere ikke kjenner disse damen, stikk innom og hils på. De er hyggelige! Dere som ikke er utfordret men føler dere kallet, værsågod!
Og helt til slutt -til dere andre som også har barn man må ta hensyn til i hverdagen - ha en fortreffelig høstferie neste uke! Og til dere andre- ha en fortreffelig uke dere også! Barndommens dal - nå kjøm åss!

5 kommentarer:

 1. Flott liste da gitt, lærte noen ting som en ikke viste fra før.
  Har vært innom bloggene du tagget og en av dem, synes jeg VELDIG godt om.
  God tur til Barndommensdal!
  Og i det hele tatt god høstferie:-)

  SvarSlett
 2. God høstferie fru Storlien! Kos deg/ dere masse!

  SvarSlett
 3. Hehe, jeg er også skeptisk til de fleste i starten. Starten varer gjerne ett år eller to, det er få som holder ut så lenge. Alle mine venner er derfor veldig tålmodige personer som tåler det meste...

  Håper du har en flott høstferie!

  SvarSlett
 4. Ooh, utfordring... Og så jeg da, som er blank som et nyskurt gulv når det kommer til lister. Må nok tenke litt på denne før jeg skriver. Takk for hyggelige ord! =o)

  SvarSlett
 5. HKH: Takk! Tenkte jeg skulle dra til med noen litt sære fakta!
  Husmorvikaren: Takk det samme!
  Ragna: Bra vi er flere!Jeg øler meg ofte litt ensom i denne særheten.
  Neglecta: Tipper dette går bra! Om ikke annet så er det en morsom måte å spre litt svada om seg selv.

  SvarSlett