onsdag 13. april 2011

små sytips


Når man skal sy, må sømmonn måles ut og snitt markeres. Da trenger man skredderkritt, hvitt, lysegult eller blått, avhengig av farge på stoffet. Dessverre er det ikke alltid like enkelt å finne slike kritt...En ting er at de selvsagt kan kjøpes i syforretninger, eller klikkes hjem fra nettet. Men når de vel og vakkert er i hus, har disse små og voksaktige bitene en lei tendens til å forsvinne og ikke dukke opp igjen før plagget er ferdig klippet og sydd.
Jaja, det er jo ikke sikkert det er slik hos andre. Men her på systua hender det at den slags utstyr forsvinner. Derfor har Fruen endelig funnet en måte å få brukt opp de utallige tegneblyantene i vage pasteller som tar opp plass i en av kjøkkenskuffene. Disse kan spisses, de er lette å tegne med og best av alt - de finnes i de fleste hjem. Så, bruk dem! De forsvinner i vask, eller som her; om oppmerkingen er inni kragen til en cape synes det ikke på det ferdige produkt.
Og et tips til, om dere skulle være i syhumør:
Noen stoff er forstemmende like på rette og vrange. Ved å sette små merker på plaggdelene ser du lett hva som skal være inn og ut. Og om du skal sy sammen flere høyder til et skjørt ( eller en cape), tegn små piler i sømmonnet slik at stoffet ligger samme vei. For selv om det ser aldeles likt ut når det ligger umontert på et bord, er det ikke sikkert stoffet oppføres seg helt likt i et ferdig plagg. 
3 kommentarer:

  1. Hei du, betyr det at jeg er en skikkelig skredder siden jeg faktisk har sånne kritt? Jeg føler meg i alle fall veldig proff, he he. Takk for ros på dagens innlegg, alltid stas med godord fra lærerinden, vettu. ☺

    SvarSlett
  2. Ja, enten er du skredder eller så har du skikkelig orden i sysakene!

    SvarSlett
  3. ...er vel helst det siste...i hvertfall til en viss grad..

    SvarSlett