onsdag 13. april 2011

stengte dører


Noen hver kan oppleve å møte en stengt dør, eller føle at dørene klapper igjen rett foran deg. Jeg har ikke så mye erfaring med det selv, jeg smiler meg fram gjennom livet og finpusser teknikken med oppvrikking av dører. Men det hender en sjelden gang at livet ikke går helt etter planen. Da blir jeg flat i fasongen, setter meg på rumpen og klør meg bak øret for å gjenvinne fatningen. Jeg vet ikke helt hva fatning er altså. Men siden matmor og matfar gjerne rister på sine hoder, eller klapper meg på mitt når de mener jeg har mistet den så regner jeg med at fatningen er en del av hjernen min. Jeg tror den er omtrent nedi nakken.
I dag hadde jeg tenkt å slappe av litt under dynene, men noen hadde stengt alle dører. Så der stod jeg da, med vannrett hale og såret blikk helt til jeg skjønte at ingen så meg. Da luntet jeg såret og trist ut i stua og la meg i solstripa mi.For når jeg blir varm utenpå, blir jeg varm inni meg også.

PS: Sol er fint, men jeg liker ikke dette med at den flytter seg i tide og utide. Nå må jeg faktisk huske å rotere hvis jeg skal opprettholde jevn temperatur.
Så om noen av dere har en pizzafat med en diameter på omlag en meter så legger jeg inn et skambud, da kan jeg snurre etter sola.

3 kommentarer:

 1. Fantastisk!!! Haha! trodde først det var matmor som skrev og fortalte her, og så gikk det jo opp for meg at det var det jo ikke. Har ikke noe tort pizzafat, men om jeg kommer over et, skal jeg jammen meg tenke på deg;)

  SvarSlett
 2. haha, det er litt av moroa og utfordringen...å skrive med Laikas labb og gi henne tanker og meninger som et menneske. Men, de postene som e ri jeg-form er nesten uten unntak bikkja sine.

  SvarSlett
 3. Fabelaktig bilde! Fenrik-dachs hilser ;-) Helt i hans ånd. Han kryper opp og legger seg på nederste trinnet i den ulovlige trappa, siden det er der sola kommer først...

  Oppskjørta Ida

  SvarSlett