tirsdag 12. april 2011

kveldsjobb


I går satte man seg ned og skrev en detaljert liste over hva som skal gjøres de nærmeste ukene. Her er alle jobber med, og alt er rangert likt. Fruen tar ikke smålige hensyn til at det å sy en cape tar lenger tid enn å skifte hekter i et bunadliv. Slik kan man fort krysse av et punkt eller tre, og en liste med streker over utførte oppdrag er en stor motivasjon til å legge inn et ekstra gir og sy et par timer til.
Og dette er det fine med å ha en farende fant i huset. For når mannen er borte og de søte små er i seng kan man plante seg i sofaen med håndsøm, Hobbiten på lydbok og jobbe helt uten å være usosial.

3 kommentarer:

 1. det er godt med lister, for som du sier, det er en god følelse å stryke ut det man har gjort:)
  Til innlegget under: Jeg vet det er mange bedrifter som kvier seg for å ta inn lærlinger, det blir en del ekstraarbeid med alle lover og regler som skal følges:) Mange glemmer nok også at det å ha lærling er en gyllen anledning til å holde seg oppdatert:) dette gjelder jo alle håndverksfag:)
  Er glad vår sønn har valgt Blikkenslagerfaget, blikkenslagere blir det mangel på i fremtida:) Og hva med bøkkere(skrives det sånn, mon tro?), gjørtlere, smeder, skomakere og sikkert flere av de gode, gamle håndverksfagene:) Vi er jo blitt et samfunn av bruk og kast:( Tankekors dette.
  En fin dag til deg fra Trine:)

  SvarSlett
 2. Sånne kvelder kan være gull vert, man får i hvert fall ro i sjelen.

  SvarSlett
 3. Trine: mange fag er borte, men bøkkerfaget har kommet tilbake takket være Vinmonopolet. De trenger tønner! Blikkenslagerfaget er spennende, oldefar var blikkenslager!
  Osloskånskan: Her senker roen seg, nok en kveld med bikkje, fjernsyn og håndsøm!

  SvarSlett