søndag 3. april 2011

knute etter knute etter knute


Gjør som følger: Samle fjorten tråder og knytt en knute. Pass på at den ligger stramt inntil stoffkanten. Gjenta dette rundt sjalets fire sider. Når dette er gjort begynner du på rad to: Ta syv tråder fra hver av forrige bunt og knytt en ny knute. Pass på at avstanden til første knuterad blir jevn og fin. Gjenta dette rundt sjalets fire sider.  Til slutt jevnes trådene til slik at de er jevne og fine.

Det er i underkant av 800 knuter rundt sjalet til Nordlandsbunaden. Det tar tid...
Fruen oppmuntrer alle som har Nordlandsbunad om å bruke sjalet, det ligger noen arbeidstimer der. Arbeidstimer av den sorten man lett glemmer.

7 kommentarer:

 1. Neste gang jeg ser et sånt sjal, skal jeg jammen meg beundre det og rose det. Ikke visste jeg at det var 800 kjedelige knuter på et sånt.

  SvarSlett
 2. Har sett at mange ikke bruker sjal på Nordlandsbunad. Da er det liksom noe som mangler synes jeg. Men det er vel mulig at de har det samme forholdet til sjalet som jeg har til lua på min bunad.Kanskje jeg må revurdere lue.

  SvarSlett
 3. Elisabeth:Det er ikke sikkert bæreren heller vet at det er 800 kjipe knuter...jeg visste det ikke helelr før jeg telte opp i går kveld, da sjalet var ferdig.
  BestemorsHage: Minuset med sjalet er at det dekker det fine broderiet på ryggen til selve bunaden.Og så sklir det hit og dit, særlig hvis man har cape utenpå.
  Og ja , revurder lua:)

  SvarSlett
 4. Sånt tenker man liksom ikke over, nei...

  SvarSlett
 5. For et tålmodighetsarbeid! Enig i at det er penere med sjal til, på de bunadene der det hører med.

  Ha en flott uke!

  SvarSlett
 6. Pia: Helt klart ikke. Jeg har knyttet endel slike sjal uten å telle knuter, men nå tenkte jeg det kunne være på sin plass med en liten oppsummering.
  Iryl: Sjalet bør være med. Og tålmodighet ja, men det går på rutine og irritasjon etter hvert ( og noen ganger 13, andre ganger 15 tråder)

  SvarSlett
 7. Er det bare en helt vanlig knute? Sitter det da?

  SvarSlett