søndag 29. mai 2011

uegnet for fugledans


Det er ikke alltid saker og ting utvikler seg som ønsket eller forventet...En sped og stille konfirmant kan utvikle seg til en trivelig matrone og således vokse seg fullstendig ut av sitt gode liv.
Siden det ikke alltid er vokselegg i sidene, eller om de allerede er brukt opp, hender det at det må felles inn nye stykker i sidene.
Dette går vanligvis storveis. De færreste står med armene strakt ut eller rett opp i været hele tiden, og små innfellinger vil derfor være lite iøynefallende. Det gjelder bare å unngå jobben som Lykkehjul-vertinne, eller styre unna Fugledansen.
Problemer kan imidlertid oppstå når det skal skjøtes i blått stoff. For det har vist seg at de høye herrer i Brussel, de berømmelige EU-byråkrater, har et og annet å utsette på miljøfiendtlige blå fargestoff, og derfor har man sett en kjedelig tendens til at blå bunader ikke har samme nyanse nå som før. Noen har forsåvidt skiftet nyanse opptil flere ganger, for det som var miljøvennlig for noen år siden, er visst ikke miljøvennlig nå.
I slike situasjoner burde man være voksen og vettug og be kunden medbringe stoff som skal skjøtes inn. Men siden man sjelden husker diverse EU-regulativ ender man vanligvis opp med å ringe rundt og jakte på småbiter. Eller, som her; bruke en stakkelinning og forklare kunden viktigheten av å aldri ta av seg beltet når hun bruker bunaden ettersom det dekker en linning med visse fargeavvik.

6 kommentarer:

 1. Da jeg måtte legge ut Oslodrakten min, ble systua på Steen & Strøm støvsugd for gamle stoffrester... siden min var en av de første som ble laget for flere tiår siden, og stoffet i dag ikke er fullt så blekt. Men de fant ei remse her og et avklipp der av det gamle stoffet, så det funket det. Skulle jeg brukt den i dag,måtte de funnet en ekstra rull...

  SvarSlett
 2. Ja, livet byr på stadige, finurlige utfordringer. De folka i Brussel må jo ha noe å holde på med de også...

  SvarSlett
 3. Siri: Den var vel også i tynnere stoff da den kom, rundt 1947?
  Elisabeth: Ja, de får ha litt å pusle med sånn innimellom agurkdirektivene sine:)

  SvarSlett
 4. Det vet jeg ikke, jeg har ikke sett noe på det, det er godt mulig. Det jeg har er uansett et tynt stoff, i lin, mulig noe ullblanding, men langt tynnere enn det jeg tenker er det tradisjonelle bunadsstoffet i ståavsegselv-ull.
  Om min er fra 47 eller senere vet jeg ikke helt sikkert, men det er en skikkelig gammel Steen & Strøm-logo, og jeg mener jeg har hørt 1950 sånn ca.
  Jeg kan ikke bruke den, men det viser seg jeg ikke klarer å kvitte emg med den heller.

  SvarSlett
 5. Familien min brukte en myndig sydame for montering av bunadene, og en av de tingene hun insisterte på var at man kjøpte en meter mer stoff en man skulle. Dermed finnes det stoff for slikt. Men hvor det stoffet finnes, det er jo en annen sak...
  *ler*

  SvarSlett
 6. Jaja, min er heldigvis svart. Og eg har ambisjonar om at den skal på snart! :D

  SvarSlett