onsdag 11. mai 2011

ute eller hjemme?


Det er i disse dager fire år siden Fruen innså at livet og lykken ikke kunne bestå i å stresse frem og tilbake til Tigerstaden, ha lange arbeidsdager og minimal kontakt med barna. For hva hjelper det å ha rolige morgener hjemme når man aldri har rolige ettermiddager og hver tredje lørdag tilbringes bak en disk?
Det har ikke bare vært medvind disse fire årene. Arbeidet er definitivt sesongpreget, inntekten likeså. Og når vi alle er vant til en stille periode kan det være bratt for både den ene og den andre når Fruen helst vil mure seg inne og sy,sy, sy døgnet rundt.
Mest sannsynlig vil det alltid være perioder der man leser stilling ledig og drømmer om en jobb med normal arbeidstid, stabil inntekt og diverse frynsegoder som fast lunsjtid med kolleger. Og man vil drømme om å bruke andre sider av seg selv, ta på mascara hver morgen og gå ut og møte verden.
Men så er det disse dagene der man legger bort arbeidet, finner frem stablespillet og lar seg slå sønder og sammen av en netthendt åtteåring som blir ni om nitten dager, da vet man at her og nå er det her livet og jobben er, med klippebord på kjøkkenet, håndsøm i sofaen og lunsj med Laika. For det er ikke mange år igjen før de søte små ikke lenger er akkurat de søte små, men den oppvoksende slekt. Og når den tid kommer er det antakelig ikke så viktig at det alltid er en mamma i huset når de kommer hjem.

5 kommentarer:

 1. Akkurat nå kunne jeg også tenkt meg å heller være hjemme og sy enn å tilbringe dagen på et kontor (og smuglese blogger).

  Tusen takk for så hyggelig kommentar til dagens innlegg. Ja, det er jo ikke avanserte greier, men utfordrende nok for meg og jeg er faktisk litt stolt av meg selv, he he. Men glidelås har jeg fortsatt ikke prøvd meg på....

  SvarSlett
 2. Ja barna vokser fort, så det er godt og ha muligheten til å være hjemme med dem! :)
  Det vil du nok ikke angre på senere :)

  SvarSlett
 3. Jo, jag tror det er viktig at en mamma finnes i huset da og. Og DA kan du ju sitte og sy litt mens du venter...

  SvarSlett
 4. Jeg har begynt å grue meg litt til august, da må gutta klare seg selv etter skoletid. (Det klarer de så absolutt, det er ikke det. Men nå har de fått kokkelere, fikse og ordne - tør jo ikke det hvis de er aleine.) Men jeg skal ikke jobbe fullt, så jeg tror det blir greit:)

  SvarSlett
 5. Elisabeth: Det blir buksekurs i Asker til høsten. Jeg bare nevner det:)Du er kjempeflink, det er moro å se at du syr så mye.
  Marion: Det var disse pensjonspoengene da...Jaja, skitt au,det blir nok bra.
  Osloskånskan: Ja, på mange måtere r det nok enda større behov for meg hjemme da.
  Pia: Det blir nok greit. Jeg ser at Woody, som er 12 år, synes det er aldeles fantastisk å komme hjem til tomt hus de gangene det skjer.

  SvarSlett