mandag 30. mai 2011

askebeger nåtildags


Den gamle smijernslampen er fra tiden da far slappet av med avisen og en sigarett om aftenen, mens mor strikket, barna lå harmonisk på gulvteppet og puslet og radioen surret opplysende i bakgrunnen.
Man har vage minner om en rødrutetet, taftlignende skjerm og  svarte fløyelsbånd fra tiden den stod hos mormor. Senere ble skjermen trukket om med bomullstoff med glade Chaplinfigurer og flyttet fra stue til kjeller i Barndommens dal. Til slutt endte den hos oss, og skjermen endte sine dager i et lite planlagt møte med en vedsekk. Nå, mens vi jakter på nygammel skjerm fra loppemarked, er skjermen glatt, hvit og relativt usjarmerende, og fullstendig uten snev av femtitallets svinger og snirkler.
Men selv om det er mange mange år siden askebegeret ble fylt med pipeaske og man vel i anstendighetens navn ikke burde ha askebeger innendørs er det fremdeles på sin faste plass.
Det hender vi vurderer å ta det vekk, men spørsmålet som da dukker opp er;   hvor skulle man gjort av trådstubber og avklipp av stoff da? Eller ymse karamellpapir...

1 kommentar:

  1. Lampe med askebeger, det har jeg aldri sett før. Funker bra til trådstumpene den der, supert.

    SvarSlett