onsdag 25. mai 2011

alle disse dagene


Er det ikke deilig å være sin egen sjef og legge opp arbeidsdagen helt selv? spør noen. Er det ikke vanskelig å være sin egen sjef og legge opp arbeidsdagen sin helt selv? spør andre.
Og svaret er ja, til begge spørsmålene.
Det er velsignet deilig å se resten av gjengen av sted o morgenen og bare tusle en trapp opp til egen jobb. Det er usigelig godt å spare penger på billetter til tog og buss, pene arbeidsklær, sminke og sko. Det er avslappende å kunne ha et sykt barn hjemme en dag uten at møter, kunder og andre avtaler må forskyves på kort varsel. Og det er slettes ikke så verst å kunne ta fri noen timer en formiddag og gjøre noe helt annet, eller jobbe to kvelder og ta fri en ukedag for å være med en skoleklasse på tur.
samtidig er alt det som er så godt og frigjørende også det som gjør det vanskelig å jobbe hjemme. Sånn som nå, etter 17.mai. Det er litt mindre jobb, litt færre avtaler. Da blir det fort veldig, veldig lett å drøye morgenkaffen, ta fri to formiddager og ikke bare en.
Og det er altfor lett å bruke et hav av tid på å planlegge bursdagen til hun som akkurat i dag er 8 år og 358 dager...Men det er tross alt bare en gang i livet man får sjansen til å fylle ni år, og det er en gyllen mulighet til å skape fest og fart.

4 kommentarer:

 1. Gjenkjennelig! Ha en fin dag!

  SvarSlett
 2. Nydelig bilde av hverdag og fest samtidig:) Skjønner både fordeler og ulemper med å jobbe hjemme ja:) Jeg synes du er heldig som har anledning til det og jeg skjønner det er et spørsmål om prioritering:) Barna er små....bare en gang:) heldigvis?;)
  Trine:)

  SvarSlett
 3. Balanse er vanskelig. Jeg merker at når jeg jobber fulle dager, kvelder og helger i en måned, så blir neste måned svært avslappet. Men sånn er det kanskje bare sunt at det blir ;)

  SvarSlett
 4. Underveis: Takk det samme:)
  Trine: Ja, heldigvis. Nå kjenner jeg et snev av vemod fordi de ikke så veldig små lenger...
  GunnBeate: Det må bli sånn, og så lærer de søte små at arbeid resulterer i fritid. Det kan være en fin spore til å jobbe ( håper jeg)

  SvarSlett