fredag 12. juni 2009

Steiner og diamanter


Woody har i lengre tid vært innstilt på et liv som arkeolog. Dette er delvis inspirert av Indiana Jones, delvis av en voldsom interesse for dinosaurer og delvis av en generell interesse for å kakke og grave og oppspore saker og ting. Han har sett for seg et liv i Italia, med hyppige studieturer rundt omkring. Fruen heier heftig!
For tiden vurderer han geologien, og steiner fyller hjemmet. Samme hvor man ser er det gråstein med islett av diverse glimmer. Han peker og forklarer, søker på nettet og har en imponerende samling. Fruen ser jo at dette kan være lønnsomt. Selv er man ikke så opptatt av å grave fram steiner fra jordens indre, men når de samme steinene kommer i pen innfatning er interessen en helt annen. Tirsdag ettermiddag ble tilbrakt på Naturhistorisk Museum. man brukte to minutter på lille Ida, og betraktelig mye lenger tid på å se på hver en stein de har innhentet. Fruen oppildner sønnen til å gjenkjenne ametyst, topas og rosenkvarts. Kommer han hjem med dette i rike mengder kan det være det samme med etruskiske krukker og kar!
Bildet viser deler av fruens steinsamling, sammen med en av Høvdingens bedre smiskegaver fra Kina og et par parfymer.( og sikkert en lille lodott i bakerste hjørne.)

7 kommentarer:

 1. Hehehe, artige Fruen - en lille lodott, også!? ;) Slike har jeg òg! Men perler, se det har jeg ikke, heldige Fruen :) Alltid koselig å besøke deg, måtte bare legge igjen smilet mitt til deg! Klem

  SvarSlett
 2. Så bra å ha klare mål, min sønn skal bli sjef for akvariet i Bergen eller dyrlege - det har han bestemt allerede!

  Å få smiskegaver er slettes IKKE feil!En hver Høvding eller Prins vet selvsagt sitt eget beste....

  SvarSlett
 3. Jeg elsker stein fortsatt :-) I Thailand og i Egypt kjøpte jeg masse halvedelsteiner med perlehull i. Har ikke laget noe av dem ennå da...

  SvarSlett
 4. Ja, ja. Dette innlegget fikk meg til å tenke at den gråsteinen som ligger nede på jentenes rom jommen skal få ligge der! Forøvrig liker man smiskegaver, det kunne faktisk ha vært litt flere av dem!! :)

  SvarSlett
 5. Embla: det dukker opp noen lodotter her og der, jeg kunne helt klart vært mer pertentlig!
  HKH: Høres som en gutt med dyrevennlige planer. Og ha, smiskegaver er bra - jeg vil gjerne også ha!
  Ragna: Steiner er fint , men jeg liker dem best ferdig vasket og ikke når de ligger i kilovis på kjøkkenet!
  HH: Behold den - kanskje er det spor av gull og glitter der!

  SvarSlett
 6. Ikke misunnelig i det hele tatt. :)

  SvarSlett
 7. På mine halvedel steiner, eller på sønnens anseelige samling av gråstein med glimmer?

  SvarSlett