tirsdag 30. juni 2009

Blomster og hjerter


Godt og varmt, og grønn hage. Neste år vil det forhåpentligvis være noe mer blomster rundt huset. Inntil den tid trøster man seg med strikkede blomster, for anledningen pent plassert på Woodys babyteppe.
Siden fruen ikke er helt i gang med sommerprosjekt - lær-å-hekle, må man holde seg til andre masketeknikker. Blomstene har vært vist i Norsk Husflid for noen år siden, men man tar sjansen på en liten repetisjon. Muligens er ikke alle her medlemmer i N.H., og muligens er ikke alle medlemmer ihuga sparere av dette bladet...
Gjør som så: Legg opp høvelig antall masker, f.eks 20. Strikk en omgang vrangt, neste omgang rett hvor du dobler maskeantall til 40. Så en omgang vrangt, en omgang rett hvor du øker til 80 masker. En omgang vrangt og fell så av. Blomsten ruller seg pent sammen av seg selv, og med oppleggsenden syr du sammen i bunnen. Blomstene kan du bruke hvor som helst, her er de brukt i øredobber og ring. Fin jobb som ikke klør i sommervarmen!

6 kommentarer:

 1. your blog is good ,
  I like it.

  SvarSlett
 2. Det var da bare nydelig både teppe og blomster! Teppet til Woody, finnes det oppskrift til det også mon tro? Ikke det at det er små på gang her (ler....), men sånne søte prosjekter sitter man gjerne å pusler med i håp om flere tantebarn for eksempel...

  SvarSlett
 3. Huff, ser nå at det kanskje var litt frekt. Mente om det var en oppskrift som fantes hos Drops eller noe? Men om Woody er i nærhten av samme modell som Gullet her (2000) så er det kanskje ikke sånt man går rundt og husker lenger. Det gjør i allefall ikke jeg.
  Sånn, noe skal denne varme kroppen kjøles ned:-)

  SvarSlett
 4. jeg er veldig glad i teppet, og det er bare hyggelig at du spør! Oppskriften er engelsk, jeg tror jeg skal lage et eget innlegg om det med bedre bilde.

  SvarSlett
 5. Koselig med sånne små prosjekter. Men er det ikke veldig knøvlete å strikke sånne småting? Ser for meg at hekling må være enklere men kanskje jeg bare innbiller meg det :-)

  SvarSlett
 6. Ragna: Mulig det, men som du vet sliter jeg med heklingen. Og innimellom er små gjentagende lapper helt ideelt å sitte med foran tv-en. kanten ble stort sett strikket i bil og på tog.

  SvarSlett