fredag 12. juni 2009

I dag lurer vi på dette!

Man innrømmer det glatt; det er lett å slå på tv'en. Fruen har tidvis et og annet som skal syes for hånd, og da er det jo hyggelig med litt polert selskap. Problemet er at det på dagtid sendes en del amerikanske såpeserier som ikke er spesielt severdige. Imidlertid har de den fordelen at handlingen er usedvanlig langdryg, og man kan fint hoppe over et par tre måneder uten å egentlig ha gått slipp av så veldig mye. Men, det dukker opp noen spørsmål underveis, og i dag lurer fruen på følgende:
1. Hvorfor blir de aldri eldre? Eller, rettere sagt - hvordan kan barnegenerasjonen vokse opp med lynets hastighet mens foreldrene beholder sin ungdommelige glød, sin forplantningsevne og sin ukuelige tro på kjærligheten i år etter år. Det virker liksom litt rart, lett urealistisk liksom. Nå ja, de blir jo ofte filmet i noe dusere belysning eller i halvprofil, men likevel.
2. Disse menneskene har gjerne kule jobber og bør ha en viss kontaktflate både i jobbsammenheng og sosialt. Hvorfor i all verden bedriver de da en så intens resirkulering av kjærester? Og hvorfor i all verden driver mødre og forelsker seg i døtrenes kjærester/ektemenn. Har de ikke skam i livet?
3. Og til slutt; de dør jo aldri! Eller altså, de dør og etter en høvelig stykke tid gjenoppstår de og da gjerne i ny innpakning. Dette skjer igjen og igjen. Vårt spørsmål er følgende: Dette må jo de involverte i såpeserien også ha oppdaget, så hvorfor i all verden svir de av kronasjer og tårer på svulstige begravelser? De må jo ha erfart at "avdøde" med all sannsynlighet popper opp som troll-i-eske om en stund uansett?
4. Og til slutt - hvorfor i all verden ser man egentlig på dette...

8 kommentarer:

 1. Noe sier meg at du har sett på Glamour og Days of our lives..
  Artig fenomen det der..
  Glamour var på plakaten allerede da jeg var rundt 16-17 år så det sier jo litt om hvor lenge de har vært like unge..
  Spm.1. - Jeg har også litt tungt for det, når det gjelder disse barna som stadig bare vokser og vokser mens foreldrene står tilsynelatende stille.
  Det forkommer meg som heller merkelig og svært så usannsynlig...

  Spm.2.- I Glamour har jeg forstått det sånn på min mormor at Broke eller Logan som hun også kalles, har vært gift med brødrene Ridge 2 el.3 ganger, Thorne 1 gang og attpåtil har hun vært gift med faren deres også. UTROLIG, det grenser jo til en slags form for insest synes jeg!!
  spm.3.- Tenk om livet hadde vært som en såpeserie... At vi døde også kom vi poppende opp igjen i neste sessong eller bare 3 uker senere fordi det var en missforståelse. Eller vi havnet i rullestol fordi var ble lam etter et sjokk og akkurat i det det begynte å brenne så kunne vi gå igjen. Eller vi ble levende begravet og overlevde det i flere døgn, voldsomt med oksygen i kistene de bruker?

  spm.4.- Tidsfordriv vil jeg tro, eller at man blir hektet!
  Hotell Cæsar er igrunn ikke så voldsomt mye bedre, der dukker det jo opp søsken og barn av den ene etter den andre over en lav sko etter som jeg har forstått!

  SvarSlett
 2. He,he.Det er vel defor det heter såpeoperaer.
  Men når det er sagt,de Australske/Engelske seriene er fasktisk ikke fullt så ille.Men der er karakterene ofte med i serien fra de er tenåringer til de blir pensjonister og da må de jo bli eldre.(Ikke at jeg ser på noen av dem alstså;)).

  SvarSlett
 3. Hihi, utrolig gode poeng. Derfor vi en gang i tiden var litt lure, vi gikk til anskaffelse av en ganske fin samling filmen og serier i boksformat. De er fine på formiddagstid når det ellers bare er søppel på TV.

  SvarSlett
 4. Punkt 4 tror jeg berører det viktigste her. Hvor i all verden ser nok mennesker på dette slik at seriene bare fortsetter å gå og gå? Jeg har sett dem jeg også altså. Så jeg vet hva det dreier seg om ;)
  Det blir nesten som med Tousand Island-dressingen som alle veikroer i hele Norge dynker maten sin i. Folk vil ha det, sier man. Men vil vi egentlig det? Har vi reelle valg?

  SvarSlett
 5. HvorFOR i all verden, selvsagt.

  Argh! Hvorfor kan jeg ikke lese før jeg trykker på knappen!

  SvarSlett
 6. HKH: Jepp, det er disse seriene det dreier seg om. Og ang Glamour så har mora til Brooke vært kjæreste med far Forrester, Brooke har vært gift og gift og muligens gift med Ridge, samt med Thorne og Eric. I ltillegg har hun giftet seg med begge mennene til datteren, etter tur, og søsteren til Brooke sakl nå gifte seg med Eric etter å ha blitt vraket av
  Thorne. Fantasiløst spør du meg.
  LisbertH. De australske er bra - alle er pene og brune og surfer rundt!
  Mylian: God ide - jeg jakter på Gossip Girl
  Synline:Det blir sånn halvhjertet- vi vet jo egentlig bedre, men det er sånne enkle løsninger.

  SvarSlett
 7. Her kommer en innrømmelse: da husmora var i barselperm med nummer to, gikk det så langt at dagene ble lagt opp etter sendeplanen til "Days..".Vel var det dårlig vær den høsten, men allikevel. Jommen godt jeg ikke er hjemmeværende, for hvem vet hvordan det hadde gått!

  SvarSlett
 8. Kjenner meg litt igjen... Har hatt endel ammerunder mends jeg så på Days!

  SvarSlett