fredag 19. juni 2009

God dialog?

Gutta boyz planlegger tur. De har kaffe og god tid og sola skinner. Fruen sitter inne med to jenter som skal bespises og legges. Inn kommer Høvdingen for påfyll av kaffe, og for å sjekke om man muligens kan overnatte på hytta i Barndommens dal.
Fruen er noe umotivert og svarer følgende:
- Jeg kan ringe. Men først skal jeg få disse til å spise opp, de skal på badet, de skal legge seg og etter det vil jeg gjerne rydde kjøkken, tømme oppvaskmaskin og muligens sette på en klesvask. Kaffe og avis hadde også vært hyggelig. Og forresten, jeg må jobbe litt. Og Woody må også gjennom systemet.
Det interessante svaret på dette er:
- Det går fint, vi sitter bare ute vi!
Og så er det fremdeles noen ihuga forskere som tror på full likestilling...Og forresten frøken Herland - tror du dette er å regne som afrodisia?
PS. Høvdingen er en hederskar, og fruen er ikke et tyende som vandrer kneblet rundt i huset. Isåfall ville ikke dette blitt nedskrevet. Dette er mer et øyeblikksglimt som illustrerer hvor forskjellige man kan være. Selvsagt skal man være klar og tydelig i sin tale og fruen skulle sikkert med fyndig røst delegert oppgaver, men samtidig har man jo fremdeles den kvinnelige holdningen at frivillighet er en kjekk sak.

7 kommentarer:

 1. Knegg! Spot on, fru storlien! ;) spot on! ..interessant er ordet.

  SvarSlett
 2. Mon tro om det hadde vært en idè med husmorferie? Ikke en dag eller to, heller ikke en uke, men noen måneder? Sånn at buksene til barna ble for små, ingen hvite strømpebukser var lenger å oppdrive, lageret med "nødbursdagspresanger" var borte, parkdresser måtte finnes igjen og kalenderen ikke lenger var oppdatert i det hele tatt (kommende uke er jo gjerne i boks, så man må liksom ha noen uker før det merkes...). DA hadde man kanskje fått en idè om hva som gjøres innimellom, mens, på vei til osv av mamma? ;-)

  SvarSlett
 3. Hos meg hadde det gått ei kule varmt om jeg hadde fått akkurat den kommentaren!
  Jeg melder meg ellers på kommentaren fra Husmorvikaren!

  STAND UP FOR YOUR RIGHT TO PARTY!!

  SvarSlett
 4. Eh... kan ikke mannen i det minste ringe selv???
  Hvorfor er det fruen som må ordne opp??
  Skjønner ingenting av at fruen finner seg i sånt. Vist ikke mannen klarer å se dette selv må hun synge ut. Klart og tydelig! Han trenger det. Fruen også.

  SvarSlett
 5. Embla: Ikke sant? Jeg ble lett perpleks.
  Husmorvikaren: God ide, men ville nok savnet både Høvdingen og de søte små. Men, et italienskkurs kunne kanskej vært noe - I Italia. Gjerne Liguria.
  HKH:Hadde ikke tid!
  Anonym: Det blir gjerne sånn at fruen ringer til frueforeldre, mens Høvdingen ringer Høvdingfolket. Derimot var det jo litt annet han kunne gjort.

  SvarSlett
 6. Om jeg hadde bodd sammen med en som alltid tok seg av det meste i huset: Barn oppvask og stell osv. Jeg er ikke sikkert på om jeg hadde grepet inn og avverget det. Det er mulig jeg bare hadde latt han holde på. :-)
  Så da må det avtales en deling på sakene. Ellers forblir det som det er. Og klar tale må til. Det holder ikke med.. men jeg trodde at når jeg sa sånn.. så måtte du skjønne hva jeg egentlig mente slik. Nei, ingen skjønner slikt. Klar tale, og så settes ut i praksis.

  SvarSlett
 7. For å si det sånn; Hvis dette var hverdagen ville jeg nok ikke blogget om det. Men det er noe med den forskjellen i syn på hva som er viktig. Der og da ville jeg hygge og legge barn, han ville planlegge tur. Men jeg går ikke rundt som et tyende altså! Vi gjør mye begge to, men det er klart at den som er mest hjemme gjør mest.Han er en rev i hagen og på å fikse og ordne - en real handyhunk!

  SvarSlett