søndag 14. juni 2009

Kysse - kysse ikke

Woody holder sin sti ren. Her skal det definitivt ikke brukes tid og energi på løse forbindelser i ungdomstiden. Det er imidlertid liten tvil om at han har blitt spurt av betatte småfrøkner i klassen. Fruen synes godt han kan senke forventningene noe, og ha et par -tre korte forhold nå, og ikke satse alt på et kort. Man har ymtet om hvor smart det kan være å ha litt erfaringer før man gifter seg, og at det faktisk er helt ok å ha kysset litt her og der før man innleder livslange forhold. Dette må selvsagt formuleres slik at man selv bevarer en viss verdighet og ikke fremstår som en lettsindig flokse.
Queenie har et noe romsligere syn på dette med kjærligheten. Hun hadde en stormende forelskelse i barnehagen, men betrodde fruen en kveld at hun hadde vært av sted og kysset litt med en annen gutt. Fruen syntes ikke det var noen god idé; en kjæreste om gangen er passe. Dette ble formidlet på en hyggelig og oppbyggelig måte, hvorpå Queenie målte sin gamle og ut-daterte mor opp og ned og kom med sin egen filosofi:
Altså, for det første var ikke W der, så han vet det ikke. Og dessuten så vet jo alle at det faktisk er smart å shoppe litt rundt, ikke sant?
Det kan bli spennende å følge den unge damen gjennom ungdomstiden, det aner oss at det vil bli livlig.

6 kommentarer:

 1. Det høres ut som om du har fått de to ytterpunktene.
  Komentaren til Q var helt kongelig og helt i tråd med det min Tante Myrtel(som den gang var passert 70 år) sa da jeg sto til konfirmasjon:
  Tonje, jeg skal gi deg et godt råd på veien - Prøv mange menn, det har både du og din mann igjen for når du en dag slår deg til ro!

  SvarSlett
 2. Hvorfor hadde ikke jeg en slik tante? Misunnelige sukk...

  SvarSlett
 3. Det var nok mange som missunte meg akkurat Tante Myrtel, hun var kjempe original - utrolig sprek til alderen og med kropp som en 20 åring vet du..
  Sånne gammle damer som liksom aldri blir gammle og som har skikkelig snert!!
  Håper å bli en sånn en jeg også, selv om kropp som en 20 åring får jeg nok aldri igjen!

  SvarSlett
 4. Jeg tror egentlig aldri jeg har hatt kropp som en tjueåring jeg...

  SvarSlett
 5. De søte små er helt utrolige..Svigerfar var helt sjokkert etter en samtale med min datter på fem år.Hun fortalte om kjæresten Truls .De kysset og lå under dynen..Svigerfar merer det blir mange lange kvelds turer i skogen når hun skal på besøk til han..
  Turer i skogen tror jeg er lurt..kjenner fedrene til en par av guttene .

  Fru lille.

  SvarSlett
 6. Jeg tror visse småpiker ikke skal prøve seg på skogstur med Woody - hun har et visst jaktblikk innimellom!

  SvarSlett