torsdag 21. mai 2009

Lykke!

Fruen har alltid hatt en viss forkjærlighet for sko, noe enkelte mener nærmer seg en besettelse. Når man i tillegg er utstyrt med god hukommelse, sier det seg selv at et tidlig barndomsminne inkluderer sko. Fruen var en frøken på 4 - 5 år, og Københavntanten hadde vært på besøk og overlevert arvegods fra Københavnkusinen. Deriblant tresko! Fruen har gode minner om en tur på butikken i barndommens dal, iført hvite tresko med nagler, neven trygt i fars og Donaldblad i sikte. Bedre ble det ikke, om vi da ikke fikk en tipp-topp is på deling. Mulig dette var Døla-Is, de hadde i hvert fall denne modellen med to pinner i en is - ypperlig for å dele mente den eldre generasjon...
Senere har det blitt diverse andre tresko, men i går toppet man samlingen med et par Swedish hasbeens. Her er det tre fluer i en smekk; tresko, oransje og høvelig helhøyde.
Det eneste skåret i lykken var den duggfriske tenåringen som stod i butikken, og som kom med følgende stjernekommentar:
Disse er bare såååå sinnsyyykt kule. De er fra en fabrikk som laget sånne sko før, for lenge siden. Jeg er usikker på når det var, det var i hvert fall før jeg ble født. ( blikk på fruen før hun fortsetter). Du, det var sikkert da du var barn!
Jo takk du, tenkte fruen, det var nok i forrige millennium ja og besluttet at hun som en moden kvinne med prektig pedikyr kunne unne seg disse skoene. Nå ventes det på friskere farge på leggene, og muligens et nytt skjørt.

4 kommentarer:

 1. Fine sko! Når du er 20 er jo de på 25 skikkelig gamliser, så ikke ta det så tungt! Jeg husker den isen! Og Dølais-fabrikken lå et steinkast unna barndomshjemmet. Men det ble ikke mer is i heimen av den grunn!!

  SvarSlett
 2. Fine sko! Jeg har også en greie med sko.. Men jeg har plass til de alle i heimen foreløpig. :-) Men jeg får høy puls hver gang jeg går forbi en skobutikk.. skal bare kikke, lommeboka er tom.. er en særdeles dårlig kombinasjon.

  SvarSlett
 3. HH: Nordre Ål? Der bodde jeg på hybel et år og gikk på yrkesskole.
  Mykstart: Kan tipse om italiensk by, Macerata, med eget skomarked hver tirsdag. Anbefales på det sterkeste, men er sikkert enda bedre uten mann og barn...

  SvarSlett
 4. Fru Storlien: ganske så nær! Barndomshjemmet ligger på Mosodden:) Så da har du gått på yrkesskolen nedenfor min ungdomsskole, Smestad!

  SvarSlett