onsdag 20. mai 2009

Hvorfor forteller de oss dette?

Fruen har gjerne en liten surfestund før arbeidsdagen starter, og i dag leste hun om datteren til Miaimyra som hadde puttet fluortabletter i ørene. Akkurat det har vi blitt spart for, men steiner i nesa har Queenie utsatt oss for.
Fruen var nok hakket mer grensesprengende,skumgummi i nesa førte til mistanke om alvorlig sykdom og alt vi ble fortalt var lite lurt å gjøre måtte testes. Man kan innimellom lure på hva foreldre tenker på: En venninne tilbrakte en god halvtime fastslikket på et autovern langs riksveien i barndommens dal, fruen spiste snø hver dag en hel vinter for å se om hun fikk mark i magen, og til slutt den store klassikeren i familien:
Fruen ( ca fem år ) satt og slafset på en hubba-bubba og far følte tydeligvis at det var tid for litt folkeopplysning: Dø æ kje værdt du gnekka etta der uppi augvippun dine!
Kort tid etter satt fruen mellom fars knær mens han ved hjelp av fyrstikker, neglesaks og knappenåler fjernet tyggis fra vipper og bryn.

5 kommentarer:

 1. Nei, du kan så si!
  Hvorfor sier foreldre sånt til barna?
  Humrer og ler litt her når jeg tenker på Fruen med fjeset fullt av tyggis.
  Jeg ble også stadig fortalt at jeg kunne få mark av snø, men det skjedde jo aldri - og jeg har spist MENGDER altså!
  En annen klasiker er den med:
  "ikke skjer grimaser - du kan bli sånn"
  Kan aldri si at jeg har oplevd det heller, til tross for masse grimaser oppigjennom.

  SvarSlett
 2. Hehe :-) Søstra mi la tyggis i håret mitt mens jeg sov... så: been there - done that :-)

  SvarSlett
 3. HKH: Ja, og ikke plukk i nesa fingeren kan bli sittende fast. Ærlig talt altså...
  Vivi: Ouch. Det er ufint. Hevnet du deg?( eller var det hun som hevnet seg?)

  SvarSlett
 4. Tja, man er da kreativ når man er liten. En venninne hadde fått beskjed om at hun kom til å brekke beinet hvis hun hoppet fra låvebrua, noe hun mente bare var jug for at vi ikke skulle få ha det gøy. Hun hadde rett også, for hun brakk armen. :P

  Min 6 åring hadde for litt siden stappet opp en lang lego-kjetting i nesa. Skulle gjerne ha filmet ansiktet mitt når jeg dro den ut med pinsett. Den var laaaaaang. Forstår fortsatt ikke hvordan det gikk ann. Æsj!

  SvarSlett
 5. Jeg er dypt imponert over Lego-kjetttingen! Og historien med låvebrua også - et strålende bevis på at alt foreldre råder oss fra må oppsøkes.

  SvarSlett