lørdag 30. mai 2009

Dagens jubilant

I dag fyller mormor år. Hun blir 67 år, og går inn i rekken av kvinnelige minstepensjonister som har brukt mer tid i hjemmet enn utenfor. Mormor er utdannet fotograf, og tok mengder av svart-hvittbilder av fruen og storesøster da vi var små. Fruen tror hun kunne blitt flink, og hatt det man kaller suksess. isteden hendte det seg slik at hun traff en noe eldre reinsgjeter, giftet seg med ham og flyttet til det vi kaller barndommens dal. Morfar var mye borte da vi var små, han var på fjellet, og det ble liksom vi døtrene som var mormors nærmeste. Særlig ble storesøster en god venninne, ettersom fruen var noe mer utagerende og ikke syntes det var direkte stas å dra på ferie med foreldre etterhvert som man vokste til. Det siste året storesøster levde, studerte hun i USA og siste gang hun ringte til barndommens dal var på mormors 53 årsdag. Derfor er dette en vanskelig dag for oss, fruen skal ringe og gratulere men samtidig vet hun at dette er en trist, trist dag også. Det er rart hvordan noen dager kan være både gode og triste.

4 kommentarer:

 1. Sender noen varm klemmer til Fruen!

  SvarSlett
 2. takk. det er en periode utover nå hvor det er en del av disse dagene.

  SvarSlett
 3. Huff, det var trist. Det er mulig du har skrevet om storesøster på bloggen din før, men jeg har ikke fulgt deg fra begynnelsen.

  Jeg har ikke hatt tap så tett. Og det gruer jeg meg til :(

  SvarSlett
 4. Storesøster dukker opp innimellom, men det er kanskje ikke alltid like tydelig at hun ikke lever lenger. Jeg føler meg fremdeles som en lillesøster, og kommer vel alltid til å være det på en litt ukurant måte.

  SvarSlett