lørdag 9. mai 2009

Bake kake søte


En fin måte å aktivisere de søte små på, er å engasjere dem i baking og annen matlaging. Fruen har etterhvert blitt grundig lei av høylydte diskusjoner om smak på muffins, og har innsett at løsningen er såre enkel:Vi lager en stor porsjon grunnrøre, deler den i to, og lar avkommet regjere over hver sin del. Da ender vi uten unntak med en sjokoladevariant, og en mer uforutsigbar sak med frukt og bær.

Det eneste fruen motsetter seg er konditorfarge i røren. Etter at Woody og en kamerat stekte lapper tilsatt grønn konditorfarge og prøvde å servere dem til en nabo har ikke lapper vært helt det samme... Det tok forøvrig litt tid å få beroliget naboen, som vi ikke kjenner spesielt godt, og få forklart at maten var dagsfersk, men tilsatt uhumsk farge.

2 kommentarer:

  1. Vi brukes samme metode,poden og jeg har heeelt forskjellig smak når det gjelder muffins.
    Og jeg er helt enig,å onnvolvere barna i baking gjør at de får en viss interesse og lærer mål og vekt i tillegg.
    Pluss at det er jo kjempekoselig å gjøre noe sammen da.
    Men uten konditorfarge!

    SvarSlett
  2. Enig! De lærer mye, både om smak/usmak og praktisk matte. Du aner ikke hvor ulekre de lappene ble. Ugh!

    SvarSlett