onsdag 6. mai 2009

au-au-aurlandssko


Fruen vokste opp med fotformsko. Drømmen om lakksko var hjertelig og smertelig til stede, men med en mor som sverget til Lapikas og Aurlandssko var løpet kjørt. Dessverre står hovmod for fall, og den siste uken har fruen ved flere anledninger forlatt tomta iført Aurlandssko. De har stått til modning i to år, men vi er fremdeles usikre på om tiden er inne. Riktignok skal disse skoene, med lærsåle, være uovertrufne dansesko ifølge klientellet på tidligere arbeidsplass( og utsalgssted) men nevnte klientell hadde også en snittalder som ligger hakket over fruens. Og nå er man endatil eier av modellen med sklisikker gummisåle. Er dette en omvendt førti-årskrise? Eller - trenger man rett og slett en time barnløs kvalitetstid i en skobutikk?


8 kommentarer:

 1. Aurlandsko hadde jeg også i min grønne ungdom. Skulle man ikke ha en ti-øring i den åpningen frempå der? Tror ikke jeg hadde det da men.

  Jeg er ikke i lune for en ny omgang med Aurlandsko, kjenner jeg. Ikke ennå, i allefall.

  Men de er nok bedre for foten enn ymse annet fottøy jeg kan finne på å bruke ...

  SvarSlett
 2. Dette minnet meg om en veske/nett jeg hadde i mange år (forbinner det med en noe radikal ungdomstid...). Et sånt litt firkantet skinnnett med en lomme ytterst. Aner ikke hva de kalles, men de ble ofte observert sammen med skoene du har...
  Jeg liker jo skoene jeg da......

  SvarSlett
 3. Joa,husker de der ja,med 10 øring og hele pakka.
  Nå er jeg utstyrt med små brede andeføtter fra naturen så Aurlandsskoa fikk liksom aldri den rette passformen.
  For min del blir jeg nok aldri klar for en runde til,men de har vel aldri gått helt av moten når det gjelder fasongen.

  SvarSlett
 4. Skaff deg barnevakt vennen min og kom deg til en skobutikk snarest.
  Jeg husker å ha hatt et par sånne en gang i verden jeg også, men 10 øringen ble liksom aldri sittende i skoa for den kastet jeg på stikka med!
  Mao. er det leeenge lenge siden jeg hadde sånne sko, nå på mine "eldre" dager må jeg jo innrømme at det blir oftere og oftere lave sko osv. men Aurdalsko tror jeg aldri jeg skal skaffe meg igjen!

  SvarSlett
 5. Det klassiske problemet åpenbarer seg: komfort eller stil. Noen ganger får man jo begge deler, men da må man som kjent punge ut! Jeg er heller ikke klar for en ny runde Aurlandssko, jeg sliter fremdeles med mine såkalte loafers som jeg kjøpte i fjor..

  SvarSlett
 6. hei dere! Jeg er tydeligvis ikke den eneste som er skeptisk i forhold til disse skoene...jeg trenger litt mer høyde enn hva Aurland kan bidra med - men de er supergode å gå med. Huff, jeg kjenner alderen tynge!

  SvarSlett
 7. Vel folkens ;) om dere liker eller ikke liker er nå denne skoen grunnlaget for vår verdensdels første enconmusè. Det opner 1. juli dette året og kan bringe frem mange gode (og dårlige??) minner. Produseres fortsatt i Aurland :)
  nostalgia...;)

  SvarSlett
 8. Oppdaga denne bloggen nett nå :)
  Fine blogg, men forstår ikke skepsissen til Aurlandsko. Jeg elsker de, og nå får man de i de lekreste farger. Sjekk ut hjemmesidene deres og se http://www.aurlandskoen.no/

  SvarSlett