lørdag 19. september 2015

De nygifte


This is how the entire course of a life can be changed - by doing nothing. 

 I boken On Chesil beach møter vi de aldeles nygifte og særdels uerfarne Edward og Florence. Lettere forknytt og svært anspent spiser de middag i hotellets suite før de skal tilbringe sin første natt sammen. Og ikke en hvilken som helst natt, men selve bryllupsnatten. Året er 1962, den seksuelle revolusjon er flere år unna og enkelte ting snakker man tydeligvis ikke om.

Uten å røpe for mye kan jeg vel si at det kunne gått bedre både med bryllupsnatt og ekteskap...Jeg har litt vondt av de her to. De vil så inderlig gjerne, men det er så mye usagt og så mange misforståelser.

Dette var mitt første møte med Ian McEwan. Jeg vil definitivt lese mer.


PS.
Da jeg var ferdig på allmennfag bestemte jeg meg for at jeg i det minste skulle holde engelskkunnskapene ved like. Derfor har jeg alltid lest mye engelsk og amerikansk litteratur på originalspråket. Og stort sett går det bra. Det hender jeg må slå opp et og annet ord, og noen ganger dropper jeg å slå opp men får med meg handlingen uansett. Ofte når jeg anbefaler bøker er de derfor på engelsk, med engelsk tittel.


1 kommentar:

  1. Har bare lest en bok av forfatteren, synes han skriver godt. Han har jo et langt forfatterskap, så det er mye å ta av.

    Lurt å lese på engelsk!

    SvarSlett