lørdag 19. februar 2011

tilfeldigheter?


Livet er fullt av tilfeldigheter. I går puttet Fruen en pakke Cheerios i handlekurven i anledning vinterferien. Og så kommer man ut i bilen, slår på radioen og ut ljomer The Monroes og Cherio, det må jo være en sammenheng. Eller hva?

En gang på tredvetallet kom en trønder til Barndommens dal for å bestyre sagbruket der. På nabogården traff han en sjarmerende frøken fra sørlandet, sendt til slektninger for å friskne til etter sykdom før hun skulle til Paris og lære modellsøm. De ble gift, de fikk tre jenter på rappen og under krigen flyttet de til hans familie for en tryggere hverdag. Før de flyttet lovet han henne en hytte der oppe i fjellene.
Årene gikk, og da de tre døtrene var i tenårene ble det hytte. Post ble hentet på en lokal fjellstue, og når de tre døtrene syklet dit passerte de gjeterhytta. En dag satt en av gjeterne på trammen og rundt han svinset en skjørtekledd hund.
De kom i snakk, og den yngste av de tre endte med å gifte seg med reingjeteren.
Og så, mange år senere, når neste generasjon døtre har sommerjobb på en annen lokal fjellstue, åpner døra seg en dag og inn kommer en kjeledresskledd og lyslugget NAF-sjåfør.

I tre generasjoner har yngstejente i familien funnet sin store kjærlighet i en og samme dal, innenfor en distanse på tre mil. Vi har alle kommet fra forskjellige landsdeler og møttes på ganske tilfeldig måte.
Det store spørsmålet er nå; hva gjør vi med Queenie om en 10 - 15 års tid?

3 kommentarer:

 1. Det er ikke noe å lure på! det er sommerjobb på en fjellstue det! Det kan fungere fint for Woody også det...
  Hetty

  SvarSlett
 2. Send henne til fjells! :) Ingenting er som å finne livets kjærlighet 860 m.o.h som 17-åring. ;)

  SvarSlett
 3. Hetty: Nei, dette er en jentegreie. selv om han er lovd jobb som gårdsgutt på nevnte fjellstue...
  Gunn Beate: Goodness, det er enda tidligere enn meg. jeg var 21.

  SvarSlett