fredag 11. februar 2011

på tvers

Når Fruen kommer hjem fra kurskveld, dropper bunadleksikonet med et dunk i gangen og bjeffer at Nå flytter vi til en italiensk småby uten snø, da vet Høvdingen at det kan lønne seg å stryke kona medhårs.
Å kjøre seg fast tre ganger på en tur-retur Tigerstaden tærer på humøret, og når man i tillegg blir skjelt ut av en møtende bilist for å ha parkert på tvers av en smal gate, da er kvelden mer eller mindre over.
For altså, når man kommer kjørende gjennom mørke bygater og i det fjerne ser en liten bil, trygt plassert på skrå, og det rundt denne bilen virrer en arrig boblekåpekledd dame som hissig sparker unna snø og is mens hun fekter med armene og mumler - hvor stor er sjansen da for at dette er en planlagt parkering.
Sannelig, hadde man vært slik en kortskalle at dette ble vurdert som en fornuftig måte å sette fra seg bilen på, ville man i det minste løpt derfra uten å se seg tilbake....
Til tross for en forholdsvis usammenhengende fremstilling innså møtende sjåfør logikken i dette og trådte til som dyttehjelp.

En ting er å kjøre seg fast her hjemme, her er det alltids en nabo man kan be om assistanse. Men hva gjør man midt i en by? Oppsøker et hus og ringer på? Venter på Falken? Plante seg i en snøfonn og drømme om sol og sommer i Italia?

5 kommentarer:

 1. slike historier er det flere av, menn som hisser seg opp over rare parkeringer;)Kunne vel heller ha innledet med å spurt om du trengte hjelp:)
  Mann og datter her i huset kan også tenke seg å flytte til Italia. Er lei av vinter jeg også, men flytte? Nei...
  Synes vintrene blir lengre og lengre jeg:) Global oppvarming?;)
  Klem fra Trine:)

  SvarSlett
 2. Absolutt det siste: Plante seg i en snøhaug og drømme om sol og Italia. Avgjort ;)

  SvarSlett
 3. Får høy puls av å lese om det.

  Men jeg hadde definitivt ikke rigget meg til i en snøfonn. Fordelen med å kjøre seg fast i sentrale strøk er jo at det ofte er en pub rundt hjørnet der man kan roe nevene med en dram mens man venter på Falken og taxien. Ulempen er jo at man har forårsaket åtte kilomenter kø, tre nye ulykker og pådratt seg et par drapstrusler innen Falken dukker opp.

  Jeg sladdet rundt i Majorstuens smågater i morges og behøvde ikke tenke på Italia for å trøste meg - det holdt lenge å rose seg selv opp i skyene for å ha hatt vett til å flytte ut av byen.

  SvarSlett
 4. Trine: Nei, vi blir nok også i Norge...Men tanken på prosecco under sitrontrærne ligger i bakhodet.
  Gunnhild: har hatt Italiafeber i hele dag.
  Hilde: Enig, men tro meg. det var ikke en pub de nærmeste 100 kvartal. Knapt nok en luguber nærbutikk med harskt smågodt.

  SvarSlett
 5. Du har min DYPESTE sympati!!!!!

  SvarSlett