torsdag 17. februar 2011

en helt vanlig dag på jobben?Det er snart fire år siden Fruen forlot livet med fast jobb og inntekt til fordel for et liv som selvstendig sydame. Friheten er stor, men det er fallhøyden også. Det har vært tunge dager, gode dager, lange dager og korte dager. Inntekten er variabel, arbeidsmengden likeså. Det har blitt brodert og montert bunader,  middelalderdrakter har blitt sydd, små og store plagg har blitt strikket. I blakke perioder har man skiftet glidelåser, lagt opp skjorteermer og lest Stilling ledig på nett og papir.
Noen ganger savner man kolleger, fast sum på konto hver måned, feriepenger og fast matpause hver dag.
Da har tilleggsutdannelse  blitt vurdert og søknader sendt på jobber man på ingen måte er kvalifisert for.

Men så er det dager som i dag; hvor man kan vinke Høvdingen og de søte små av sted, sette på kaffe og dvd-spiller og benke seg i sofaen med bestilt strikketøy i hendene og hund ved sin side. Da vet man at selv om valget kanskje ikke er riktig resten av livet, så er det riktig her og nå.

11 kommentarer:

 1. Hør, hør! Nå begynner snart Vårin på skolen, og jeg benytter denne dagen til å ha henne hjemme uten at hun går glipp av viktig undervisning - snart er den tiden over... Og vi drar til Drammen for å gå på kafé og handle nye strømpebukser og bare være mamma og Vårin, alene. Og det kan jeg, fordi jeg jobbet så hardt forrige uke, og i går kveld, og fordi jeg kan legge inn noen ekstra timer i kveld også. Bestemme sjøl! :)
  Kos deg du også!

  SvarSlett
 2. Det høres ikke så verst ut, til tider...Du er jo heldig som faktisk har evner som gjør at du kan ha det på den måten - jeg har også tenkt at det måtte være godt å kunne disponere tida sjøl. Men jeg trenger jo en inntekt, og aner ikke hvordan jeg skulle tjent penger. Så det blir tilbake til klasserommet:)

  SvarSlett
 3. juhuuu, ser herlig ut:) Vi må bli flinkere til å leve i nuet:) Jeg øver også på det:)

  Klem fra Trine på denne nydelige torsdagen:)

  SvarSlett
 4. Ja, livet går opp og ned. Jeg forstår og støtter ditt valg om hjemmearbeidsplass av hele mitt hjerte - og jobber med min egen framtid, helst hjemmebasert den også....

  SvarSlett
 5. Godt skrevet :-) Skulle ønske jeg kunne slått meg til ro på samme måte selv...

  SvarSlett
 6. Jaaaa. Enig i alle ting du skrev der. Og Mad Men midt på høylys dag? Det er jo litt småfrekt og hærlig........ det skal jammen jeg også gjøre en av dagene :))

  SvarSlett
 7. GunnBeate: Vi er heldige:)
  Pia: det er til tider ganske bra!
  Trine: Det er en kjekk " kontorplass"!
  Underveis: Nå etterlyser faktisk de søte små mer tomt-hus, siden det er hva de fleste kommer hjem til. Men en halvtime omtrent annenhver uke holder lenge.
  Ragna: Du vet, jeg må ut og kurse litt og se folk også - ellers blir jeg lite omgjengelig.
  Trine: men du må jobbe samtidig altså! jeg strikker mye saktere når tv-en ikke holder meg med selskap. Og heller Mad Men enn dr.Phil.

  SvarSlett
 8. Høres ut som en super arbeidsdag. Mad Med mens man jobber. Skal jeg prøve det på kontoret kanskje? Hm, hender jeg setter på headsett og rocker til en heftig låt fra youtube, det får holde.

  SvarSlett
 9. Jeg er litt misunnelig:-)

  Kos deg!

  Klem Karianne

  SvarSlett
 10. Kjenner meg igjen i mye av det du skriver. he he! Noen dager kan man ta seg friheten til å gjøre noe man ellesr ikke har kunnet i en vanlig 8-4 jobb. Synes det høres helt topp ut å strikke mens man ser Mad Men!!! Kos deg masse, ja!!! God helg!

  SvarSlett
 11. Elisabeth: Tror dvd i arbeidstiden er lettere å kombinere med strikking og ensomhet enn kontorjobb:)
  Mammadamen: Og noen ganger er jeg misunnelig på dere som er utearbeidende...
  Eirin:Alt-i-alt tror jeg fordelene er flere enn ulempene. God helg til deg også:)

  SvarSlett