søndag 1. desember 2013

dagens karamell

Dette innlegget ble publisert i 2010…Årene går, bloggen består og noen ganger resirkulerer man blogginnlegg som får mange treff…Og siden man har observert at endel flittige sjeler begynner juleforberedelsene tidlig er det strengt tatt ingen vits i å vente til oppunder jul med dette stalltipset:

Det er noen år siden de artistiske pepperkakene vek plassen for kaker pyntet med stor åpning i glasurposene, rike mengder nonstop og glorete farger i friske kombinasjoner. Kort sagt, de søte små overtok ansvar for pynting.
Samtidig oppstod behovet, eller ønsket, om pepperkakehus. Helst flere pepperkakehus, et til hver og kanskje et felles. Nå burde man selvsagt fortalt om de sinnrike kreasjonene vi lager, men man kan vel likegodt krype til korset og vedgå at her kjøpes byggesett.

Dere har vel allerede nå skjønt at dette ikke vil handle om de mest avanserte tipsene, men som Fruen jevnt og trutt gjentar på kurs og i andre sammenhenger; jeg er litt lat så her går vi for enkle og tidsbesparende løsninger.
Derfor, dagens tips kommer fra en middelmådig, men stadig optimistisk, husmor:

1. Om du, som vi, kjøper byggesett: Kjøp et ekstra sett, det hører med til sjeldenhetene at alle deler i et slikt sett er hele. Om du har et ekstra sett i hus går jobben lettere( du slipper å kjøre bygda rundt i jakten på et ekstrasett)
2. Pynt delene før montering, da renner ikke all pynten av og ligger som klumpedumper langs hushjørnene.
3. Smelt karameller! Den meget observante gullsmedonkelen ringte i fjor, etter å ha hørt følgende tips på radioen: Sett sammen huset med halvsmeltede smørbukk-karameller. Mye , mye enklere enn smeltet sukker og gjør overhodet ikke vondt å få på fingre, armer og andre ekstremiteter.
Vi monterte med karameller i fjor, og gjett om vi gjør det i år også! Resten av karamellene kan selvsagt spares, eller fortæres i nattens mulm og mørke av den som steller til jul.3 kommentarer:

  1. Det er noen år siden vi hadde pepperkakehus, ungene er voksne… Men jeg husker godt stasen det var! Jeg skal likevel ta med meg tipset om karameller som lim - det byr seg sikkert en anledning den gangen det blir barnebarn;) Et annet tips: kutt ut veggen bak, sett et telys like utenfor huset på baksiden. Så lyser det fint, uten at huset blir varmt eller brent;) Våre pepperkakehus sto godt uten denne veggen. Men det lønner seg med ferdighus, ja...

    SvarSlett
  2. Takk for tipset, kanskje vi skal prøve att:-):-)

    SvarSlett
  3. Supper creative and better lovely post. Thanks for sharing, please keep it up to date.

    SvarSlett