tirsdag 3. desember 2013

enkle gleder


Det fine med å sitte alene på systua er at man kan velge underholdning selv. 
Lydbok, radio, munter mumling for meg selv... 
Og så kan man erkjenne at i dag er vitterlig ikke dagen for engelsk litteratur likevel. Da kan man, i sin selvvalgte ensomhet, bytte fra The picture of Dorian Gray til albumet som aldri blir feil ; Bankrupt av Dr Hook. 


Og så kan man sende noen tanker til norsklæreren vi ble velsignet med det andre året på sømlinja. Han  mente vi var på et åndelig nivå hvor lesing av Sagaen om isfolket var maksimalt av hva vi kunne prestere av litterær forståelse. Et par uker etter, da det var opp og avgjort at vi IKKE skulle lese om Tengil og de grønnøyde ( eller , hvordan var dette ? ) innførte han ord for dagen.
Dette var mitt første bidrag:
There is only one thing in the world worse than being talked about, and that is not being talked about

Resten av året ble gullkornene fordelt mellom Oscar Wilde og Owen Meany. Ærlig talt. Isfolket. Jeg tror han hadde noen fordommer mot jenter som går på sømlinjer. Og hvis jeg ikke tar helt feil så underviste han ikke på sømlinja året etter. 


6 kommentarer:

 1. Isfolket på lydbok er kleint! (har prøvd ...)
  ;-)

  SvarSlett
 2. Hey!! Ikke et vondt ord om Isfolket sier jeg bare! Lærer masse skandinavisk krigshistorie der. Elsker Isfolket! 😄😄😄

  SvarSlett
  Svar
  1. Heller lese Isfolket enn å ikke lese! Men jeg er usikker på den litterære analysen vi ville fått ut av dette…Jeg tror det ville bydd på problemer å skrelle av lag etter lag i disse bøkene?
   Det var nok noe med læreren også, han ville virkelig ikke undervise oss lettvekterne på søm. Han ville heller være på elektro hvor det var mer oppegående elever.

   Slett
 3. Jeg hører på radio, jeg. Dagen lang:) Musikk, småprat, nyheter - lærer en del og syns det går fint… Men jeg liker best å lese bøkene selv - høre de stemmene jeg ser for meg menneskene i bøkene har, inni hodet mitt. Men selvsagt: du velger selv!
  PS: jeg forsøkte meg på Isfolket en gang i tiden, men det ble "i mesta lagi", som det sies på Island (eller var det Færøyene..) Jaja.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg hører også mye radio- det er lett å slå av og på også.
   Og apropos det med stemmer , det var faktisk derfor jeg slo av lydboka. Mannlig engelsk skuespiller, sikkert god stemme men jeg likte den ikke. Heller lese selv ja, men lydbok er god for å øve på tonefall noen ganger - engelsken min er ikke veldig god.

   Slett