fredag 31. desember 2010

Vips var det over


Om ikke mange timene er 2010 historie. Fru Storlien har svingt seg både hit og dit, og her er noen av høydepunktene:
Januar
venninnetur til Stockholm, to store og to små. Selv om de små mener vi prøvde å drepe dem med milelange vandringer i svensk snø og kulde har de store planer om neste tur.
Februar
Det var slettes ikke så vanskelig å fylle førti. Atskillig vanskeligere var det å brette ut egen sorg og savn etter Storesøster over flere sider i lokalavisa. Det som skulle vært et lite innslag i en større artikkel viste seg å bli hele oppslaget. Og, for første gang var Fruen borte fra mann og barn i seks dager. Det gikk bra det også...
Mars
Hva skjedde egentlig i mars? Hm, jo det ble visst blogget en del om livet og sånn, samtaler med de søte små, friske kunder og generell bunadetikk. Sistnevnte var også en gjenganger i
April
Alle tradisjoner kan endres. Påske ble feiret i Gøteborg, ikke på hytta i Barndommens dal. Det var fint det også, men neste år er vi tilbake. Og resten av tiden ble det sydd, snakket og skrevet om bunad, noe man også gjorde i
Mai
Ingen bunadtilvirkere med respekt for egen arbeidstid og inntjening bør arrangere førti-årsdag i mai. Men jammen gikk det fint det også. Queenie fylte åtte år, og vi har ikke lenger småunger i huset.
Juni
Farmor feiret 75-årsdag, for første gang på mange år var absolutt alle samlet. En fin dag å tenke tilbake på Sommerferie, planlegging av den ordentlige sommerferien som kom i
Juli
To uker under Spaniens sol. To uker med gode venner, god mat, godt i glassene og godt humør gav gode minner.
August
Barndommens dal, skolestart og som alltid, mye kortere tid til høstkonfirmasjonene enn hva man innbiller seg i juni.
September
Farfar døde på sin egen 83-årsdag. Og atter en gang lærer vi at det å dele sorg, og snakke med de søte små om dette vanskelige emnet er viktig og riktig.
Oktober
Sykurs hvor to av deltakerne viste seg å være superhyggelige bloggedamer. Det å holde kurs kan være skremmende når man har "kjentfolk" påmeldt. Angsten for hva disse damene kunne finne på å skrive viste seg å være ubegrunnet. Det virker som de begge ble venner med symaskinene.
November
London med Bataljon Telemark. ikke den militære, men Høvdingens gode venner og deres respektive.
Vårens kurs planlegges, sønnen finner ut av det å bli kokk ikke lenger er aktuelt og satser nå på en karrière som industridesigner.
Desember
Juleverksted, ekstrajobbing i Tigerstaden, jul og hygge med slekt og venner. Desember som gjerne fremstilles som stressmåned nr. 1 behøver slettes ikke bli en orgie i kaos. Det meste kan planlegges, og mye kan faktisk også droppes. Te og kjeks i sofaen kan gi like gode minner for de søte små som det å halse rundt og jakte på små ekstragaver til kreti og pleti. Og så fylte verdens beste juleglede, Woody, tolv år.

Og helt til slutt, etter denne kortversjonen av et år, gjenstår bare en liten, men veldig viktig del av det hele:

Tusen takk til dere som svinger innom her, som leser og kommenterer.
 Dere har vært med på å gjøre 2010 til et strålende år
Takk for det!

Vi fire tobeinte og den ene firbeinte ønsker dere en fin kveld, en god avslutning på dette året og en fin start på det nye ( som heter totusenogelleve)

3 kommentarer:

 1. Årene går fortere og fortere jo eldre man selv blir..så når du sier vips var det over...he he ..så har du nok opplevd en del år alt...
  Takker for det gamle og ønsker deg og dine et riktig godt nytt år.
  Stikker nok innom bloggen din i ny og ne..

  SvarSlett
 2. Flott oppsummert, og ja vi ble da venner med symaskina. ☺ Heter det totusenogelleve, ikke tjueelleve? Ja, sikkert mange som mener noe om den saken.
  Ha en hyggelig feiring og GODT NYTT ÅR!

  SvarSlett
 3. GODT NYTT ÅR som heter, ganske riktig, totusenogelleve:)

  Klemmer fra Trine:)

  SvarSlett