torsdag 16. desember 2010

Dagens tips - pepperkakehus


Det er noen år siden de artistiske pepperkakene vek plassen for kaker pyntet med stor åpning i glasurposene, rike mengder nonstop og glorete farger i friske kombinasjoner. Kort sagt, de søte små overtok ansvar for pynting.
Samtidig oppstod behovet, eller ønsket, om pepperkakehus. Helst flere pepperkakehus, et til hver og kanskje et felles. Nå burde man selvsagt fortalt om de sinnrike kreasjonene vi lager, men man kan vel likegodt krype til korset og vedgå at her kjøpes byggesett.
Dere har vel allerede nå skjønt at dette ikke vil handle om de mest avanserte tipsene, men som Fruen jevnt og trutt gjentar på kurs og i andre sammenhenger; jeg er litt lat så her går vi for enkle og tidsbesparende løsninger.
Derfor, dagens tips kommer fra en middelmådig, men stadig optimistisk, husmor:
1. Om du, som vi, kjøper byggesett: Kjøp et ekstra sett, det hører med til sjeldenhetene at alle deler i et slikt sett er hele. Om du har et ekstra sett i hus går jobben lettere( du slipper å kjøre bygda rundt i jakten på et ekstrasett)
2. Pynt delene før montering, da renner ikke all pynten av og ligger som klumpedumper langs hushjørnene.
3. Smelt karameller! Den meget observante gullsmedonkelen ringte i fjor, etter å ha hørt følgende tips på radioen: Sett sammen huset med halvsmeltede smørbukk-karameller. Mye , mye enklere enn smeltet sukker og gjør overhodet ikke vondt å få på fingre, armer og andre ekstremiteter.
Vi monterte med karameller i fjor, og gjett om vi gjør det i år også! Resten av karamellene kan selvsagt spares, eller fortæres i nattens mulm og mørke av den som steller til jul.

5 kommentarer:

 1. Takk for tips om smørbukk-karameller. Det skal prøves ut i helgen! Nydelig hus på bildet forresten, kunne vært laget av våre to små...

  SvarSlett
 2. Slike halvferdige hus brukte eg også når ungane var små, og dei var fornøgde utan kunstneriske meliskrusedullar på ;)

  SvarSlett
 3. Sjarmerende hus! Det ferdigeproduserte preget på vegger og tak og vatrede vinduer, veies opp mot den mer artistiske pyntingen. ☺☺

  SvarSlett
 4. Personlig kunstnerisk utrykk er det første som dette i hodet på meg! I år har skolejenteprinsessen fått pynte sitt eget pepperkakehus helt alene, siden mamsen fikk pynte sitt eget;-) Jeg hadde nemlig fjorårets pynting klart i minne, og hadde ikke kjøpt mindre enn tre pepperkakehus sett. Så da ble det to. Har ikke prøvd karamelltrikset. Leste dette tipset på nettet etter alt var handlet inn, men skal prøve det til neste år.

  SvarSlett
 5. Julia: Smørbukk er genialt! Bildet er fra ifjor, med hun di huset venter vi så lenge som mulig før vi setter opp en ny hundefelle.
  ShyB: Det morsomme er jo å pynte, ikke logistikken i å få delene til å sitte sammen. Jeg og alle her i huset er best tjent med at jeg bruker tanker og tåømodighet på noe annet enn akkurat det.
  Elisabeth: Vi er nok preget av lang oppholdstid i Selvaag-rekkehus.
  Eirin: jeg synes det er viktigere at de får prøve seg enn at alt blir fagert og matchy-matchy:)

  SvarSlett