torsdag 23. desember 2010

Dagen før dagen


Flekkevis og delt skjer det. Små biter av jul føyes sammen og i løpet av dagen og kvelden blir det jul i huset. Mye skal ordnes, men ennå er dagen ung og en av tradisjonene fra Barndomens dal er at mor holdt på både lenge og vel etter at vi små hadde blitt sendt i seng. Lykken var å snike seg inn i stua igjen, når man egentlig skulle ha sovnet for lengst, og se hva hun holdt på med og kanskje få lov å hjelpe litt. Slik har vi det også, de siste bitene faller på plass den gylne mammatimen etter at de andre har gått til ro. Duker skal på plass, den siste pynten skal settes frem og helt til slutt skal mor sette seg pent i sofaen med et ørlite glass portvin. Ja, vi liker jul.

6 kommentarer:

 1. Ja vi liker jul, enig med deg i det.
  God jul til deg og dine.

  Klem Berit

  SvarSlett
 2. Slik er det her også - og slik skal det være.

  Beste ønsker for julen fra Åshild

  SvarSlett
 3. Jeg husker det - at det var fint å snike seg tilbake, være stille og ikke i veien, og få lov til å hjelpe til, mens spenninga kribla i hele kroppen over pakkene under treet og stemninga i huset! Jeg også gjorde det :) Nyt den gyldne mammatimen og kvelden før kvelden - kjære fru Storlien, jeg ønsker deg en herlig jul og et godt nytt år! Klem :)

  SvarSlett
 4. Ha en flott julefeiring med vin og mer attåt.

  SvarSlett
 5. Åh, jeg kjenner meg veldig igken o det du skriver her. Den gyldne mammatimen!!! Perfekt! Ønsker deg en vidunderlig jul! Klem

  SvarSlett