mandag 13. desember 2010

Drømmen om en lusseskatt

Som vel de fleste har erfart går livet sjelden på skinner hele tiden og derfor må enkelte avsporinger og omkjøringer påregnes. For tolv år siden satt en fødeklar og juleklar Frue og ventet, og ventet. Terminen var den 13.desember og ettersom man i disse dager ikke visste om det var gutt eller jente som skulle komme, var Fruen overbevist om at en liten Lucia var i vente. En liten Lucia mend stjerneøyne og sølvklar sangstemme, et naturlig førstevalg som frontfigur i ethvert Luciatog.
Ingen hadde vurdert muligheten av å gå noe særlig over termin. Mor i Barndommens dal hadde pent og pyntelig levert til fastsatt tid når hun skulle føde og siden Fruen også er sånn passe ordentlig av seg var det planen her også.
Ergo var det meste klappet og klart i god tid før den store dagen. Det var bare det, at den store dagen kom og gikk mens den store magen  forble på stedet hvil. Snille naboer inviterte til juleverksted og pepperkakepynting, Høvdingen luftet sin Frue med imponerende tålmodighet og Fruen selv , hun var gretten.
Nå kom han jo etterhvert, han som ble en juleglede og ikke en lusseskatt. Men hver Luciadag tenker Fruen tilbake på de planene man hadde den gang man var ung og naiv og trodde en termin var ensbetydende med sluttdato. Og så lover man seg selv at følgende aldri skal ytres når man møter bekjente man vet har gått over termin - har du ikke fødd ennå? For det kan man stort sett alltid se...

9 kommentarer:

 1. Ha ha ha, ja man spør ikke en mann som sager om han sager...
  Men verre vel om man sier "har du ikke født ennå" og vedkommende faktisk har det...?

  SvarSlett
 2. Jeg fikk også en liten juleglede for 12 år siden. Husker godt forventningen i førjulstiden, som på mange måter ble dobbelt. Hadde riktignok termin den 22., så overventetiden ble ikke så lang. Blir uansett litt ekstra nostalgisk i disse tider når man tenker 12 år tilbake i tid.

  SvarSlett
 3. Ja, det er ikke alltid like greit det der..men det går som regel bra.
  Ha en fin luciadag

  SvarSlett
 4. Elisabeth: Den er definitivt verre.
  Eliwie: ja, adventstid fikk en ny betydning. Kanskje vi lå på samme avdeling?
  Sommertid:Fin luciadag ønskes deg også! Nå kom han jo den dagen han skulle likevel, så jeg er fornøyd. Men det er rart hvordan man planlegger og tenker, og så blir det bra selv om utfallet blir et annet.

  SvarSlett
 5. Hi, hi! Det er aldri morsomt å gå over, så ved min tredje fødsel hadde jeg i alle fall forstått at jeg ikke skulle vente noe spesielt akkurat den dagen. Og gjett hvem som kom på dagen? (riktignok med litt hjelp, men allikevel!) Da var jeg heller ikke forberedt!

  SvarSlett
 6. Aker sykehus, ABC-avdelingen

  SvarSlett
 7. Jeg gikk to uker over med alle tre - uendelig venting!!!
  Og gode minner nå...

  SvarSlett
 8. hh: Huff da:) Jeg var jo like sikker med nr to, denne gangen gikk jeg ihvertfall ikke over. Men gjett om, enda lenger ( og enda surere).
  Eliwie: Ok, jeg var på Bærum.
  Underveis: Ja, nå er de ekstra ukene fulle av morsomme minner...Men der og da, nei fy. det var ikke det spor stas.

  SvarSlett
 9. Ååå, nå har jeg smilt mye her inne hos deg, jeg har tatt igjen litt lesing av innlegg :) masse kos i morgentimene! Takk! Klem :)

  SvarSlett