søndag 21. februar 2010

Om glede

Det sies så viselig at bakom skyene er himmelen alltid blå. Noen ganger er skyene tette og mørke, andre ganger lette og hvite med små solstreif, men samme hvor mørkt alt er så er det likevel håp om bedre tider.
De siste uken har vært travle og utfordrende for Fruen, men også morsomme og utviklende. Man har latt seg intervjue om sorg, noe som åpnet gamle sår. Man har holdt kurs i bunadsøm, hvor det store flertall er atskillig eldre enn en selv. Og, man har fått en konsulentuttalelse på manus som fikk Fruen til å lengte etter stive drammer og vinterdvale.
Alt dette, kombinert med en aldri så liten bronkitt har ført til at Fruen akkurat nå lengter etter å kollapse på toget til vinterland, og å gjenforenes med Høvdingen, de søte små og lystige Laika.
Men, først skal man i anledning sola som skinner på hvit snø og relativt rene vinduer, sette opp dagens liste over hva man gleder seg over.
1. Høvdingen har vært en del av livet i nitten år. Hele vårt voksne liv har vi tilbrakt sammen, og etter hvert med de søte små. Vi kjenner hverandre, vi unner hverandre fremgang og vi klarer å balansere relativt ulike karrièrer uten at den ene må jenke seg.
2. Det å stå foran en forsamling og snakke fag og føle at man engasjerer og skaper ettertanke, det er stort. Det er stas å få folk til å revurdere sin oppfatning av å være sydame, og hvorvidt det er viktig og riktig å satse på en utdannelse hvor man i stor grad må skape sin egen fremtid.
3. Det er fantastisk å ha en redaktør som beroliger og sier alle de rette tingene når man selv føler seg forfulgt og forhatt av en konsulent som bare gjør jobben sin.
4. Fine , fine venner som arrangerer førti årslagene sine på hytter langt inne i skogen, hvor man går på ski inn og ha lange spennende samtaler med mennesker man har kjent hele livet og mennesker man aldri før har møtt.
5. Det er fint å vite at selv om Storesøster er død og savnet er der hver dag, har man klart å bevare gleden over livet og evnen til å glede seg over de store og små hendelser i hverdagen.
6. Og akkurat nå - den store gleden i å ha en ferdig pakket fjellsekk, ski og liten håndbagasje inneholdende strikketøy, The book thief og broderi som man skal bedrive en togtur med.

5 kommentarer:

 1. Kjære fruen! Jeg synes jammen du er så fin :)
  Stor klem og god tur!

  SvarSlett
 2. Å, så herlig! Vel unnt, alt godt som kommer din vei! Jeg sender over masse god energi, svanger med bok og greier! Du er drivende dyktig som holder kurs og foredrag - best av alt likte jeg ditt punkt fire ;) Nyt de gleder som kommer din vei! Klem på deg :)

  SvarSlett
 3. God tur inn i fridagene! Måtte de bekomme deg vel. :)

  SvarSlett
 4. BrittÅse: Takk:) Vinterferie er en god oppfinnelse.
  Embla: Det var en veldig fin tur, og mye morsommere enn de velkledde lagene vi vanligvis går i.
  Anita: jeg er superuthvilt!
  Malta Kano: takk for det, og velkommen hit!

  SvarSlett