søndag 27. desember 2009

Velsignet julehelg

Det var som oftest oss fire i Barndommens dal; mor, far, Storesøster og Fruen. Københavntanten og vevtanten bodde andre steder, det samme gjorde fars mange søsken.I juleferien var første juledag et avbrekk i firsomheten, da besøkte vi bestemor som hadde fødselsdag. Dit kom store deler av farsslekta, og med tanke på at de var elleve søsken ble det en del både av folk og støy.
Første juledag ble en stille dag da bestemor døde, vi travet rastløse rundt i Barndommens dal og prøvde å finne nye tradisjoner. Kanskje er det derfor Fruen alltid har vært dypt takknemlig for å få en ny fødselsdag å feire 25.desember?
I år har vi vært velsignet med en julehelg fylt med gode mennesker; foreldre, søsken og venner. De gamle fra Barndommens dal har returnert til vedfyring og snømåking, et stille hus fylt av bilder og nye og gamle minner, nye bøker å lese og nye utsagn fra de søte små å humre over. Deler av Høvdingslekta har vært på besøk, da blir det fort tosifrede antall stoler rundt bordet, og vi har vært sammen med venner som nesten er som familie.
Vi er heldige her i huset. Vi har stor familie og gode venner, og det at noen stoler står tomme når vi treffes gjør at vi setter enda større pris på å være sammen.

2 kommentarer:

  1. For noen fine juletradisjoner dere har! :) Ta godt vare på dem :) Her i huset har vi enda ikke funnet noen nye tradisjoner, og året i år ble tungt for denne frøkna, så jeg misunner deg virkelig som har så mange å bry deg om :)

    Stor juleklem fra Mylian :)

    SvarSlett
  2. Ja, vi er heldige. Vi har vel også lrt, på den tunge måten, at livet er skjørt og at man får ta vare på hverandre...

    SvarSlett