onsdag 23. desember 2009

Sømløse netter?Arbeidsdagen blir gjerne lett oppstykket når man jobber hjemme. Barn skal til og fra skole, det er aktiviteter, oppsporing av barn som er på besøk, matlaging og litt stell i huset. Derfor hender det at Fruen legger inn en aldri så liten arbeidsøkt når de søte små har sovnet, noe som blir senere og senere etterhvert som de blir eldre og eldre. Arbeidsøktene har også en tendens til å bli lenger og lenger jo nærmere man kommer diverse høytidsdager.
Innimellom vurderer man jo muligheten av at det kanskje er smartere å legge seg i rimelig tid om kvelden, sprette opp om morgenen og være supereffektiv mens huset er tomt. Når slike tanker melder seg, tyr Fruen til Sigrid Undset. Hun skrev om nettene, godt hjulpet av kruttsterk kaffe og sigaretter, og dormet om morgenen. Hvis man kan skape Nobelprisvinnende litteratur på den måten kan man vel sy bunader om nettene også?

4 kommentarer:

 1. God jul, fru storlien. Ja, nettene kan brukes til så mangt ...
  Apropos bunader: jeg kommer til å kontakte deg :)
  Og du - den bloglisten ble for komplisert for meg. Jeg tror jeg må vokse litt ...

  SvarSlett
 2. Kanskje du vinner nobelprisen i søm til 7. og sist!

  SvarSlett
 3. Skulle kommentere det rørende hjem til jul-innlegget, men så var det borte (!) (Jeg kom inngangen via Bloglines.) Uansett: God jul! Nyt fridagen og familien!

  SvarSlett
 4. Gunnhild: Gjør det! Blogglister kan også bare sees på som en hyggelig hilsen, det er omtrent som kjedebrev - ingen skade skjedd om man ikke følger opp!
  HKH: Det hadde vært noe det...
  Sulvis: Eh, nei jeg hadde visst en liten svikt ( nervøse rykninger og feil tast...)

  SvarSlett