fredag 11. desember 2009

Hva er lykke?

Her forleden kom Woody hjem med diktskriving i lekse, om lykke. I norskboka var Inger Hagerups lykkedikt brukt som eksempel. Dessverre viste det seg at vår verdslige tiåring ikke synes det er sånn all verdens lykkefrembringende å traske rundt på sommerveier så lenge det ikke befinner seg gedigne italienske kafeer eller Lego-utsalg ved ferdens ende.
Vi endte med et kompromiss - ingen gaveflom, ingen James Bondorgie og slettes ingen elleville fabulering om å vinne i Lotto. Hans vakre kvad ble som følger:

Lykken for meg,
er når pappa er grei.
Da tar vi båten og seiler i vei.
Og når pappa blir lei,
av at jeg fanger sei
Må vi fisken sløye,
og så pent fordøye
mens Laika bjeffer på en redningsbøye

For Fruen er lykke så mangt og meget, både av materiell sort og mer i Inger Hagerups sjanger. I dag kjenner man litt på lykken i å skulle være alene hjemme en helg, og at det bare står seksten håndsydde knapphull mellom Fruen og helgen.
Hva gjør dere lykkelige nå, midt i desember?

2 kommentarer:

 1. I:
  Lykkelig desembermorgen i dag: 15 kalde minus og sol ute. Fikk tid til å vekke minstebarnet sakte og kose under to dundyner og kjenne at de enda er små og søte. Fyre i peisen og pakke de inn i ulltøy og dun. Mamma-vinterlykke.
  II:
  Har kjøpt gaver til alle mine, alle hans, alle våre samt fra alle til oss selv. Så har jeg hjulpet med å kjøpe fra de andre til seg og sine. Jeg vet hva som er i ALLE PAKKER. Men i går kom en venninde og ga MEG pakker! Med PAPIR rundt! Som jeg ikke får klemme på før julaften. (tji-hi..)

  SvarSlett
 2. May-Elin: Enig, det er mamma-vinterlykke, og enda bedre nå når de er så store at de kan gå til skolen selv og ikke må følges:)
  Jeg har også ganske god oversikt, eneste spenningsmoment er Høvdingens gave til meg- der er det håp.

  SvarSlett